19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Boşanıyoruz mutluyuz!..

Japonya’da evliliklerini sonlandırmak isteyen çiftler arasında yeni bir moda yayılmaya başladı.

Yollarını ayırmak isteyen taraflar, artık aile ve arkadaşlarının huzurunda boşanma töreni düzenliyor. Çarpıcı fikir, Japonya’nın Çiba bölgesinde yaşayan 29 yaşındaki eski satış elemanı Hiroki Terai’den çıktı.

Mart ayında boşanma törenleri düzenleyen bir firma kuran Terai, şimdiye kadar 21 seremoni düzenledi. Fiyatların 65 ila bin dolar arasında değiştiğini söyleyen girişimci, “Evliliği bir törenle sonlandırmak, tarafların, ailelerin ve arkadaşların ‘duygusal bitişi’ kavramasını sağlıyor” dedi.

Törenlerde ellerine bir çekiç tutuşturulan çiftler, nikâh yüzüğünü beraberce parçalıyor. Tören sonrası “kutlama” içinse yerel bir restorana gidiliyor, kadın da erkek de davetlileriyle birlikte ayrı masalarda oturuyor. 

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 17:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bu IP: 85.104.22.xxx Tarih : 16.06.2010 02:37:13

japonlar süper alem adamlar  üzülmeyi bile unutturacak mutluluğa dönüştürecek   üç günlük dünyada  mutluluğa gülmeyi doya doya yaşamasını toplumca çok iyi biliyorlar  robotlarıda ayrı bir alem.helal olsun çevresine ve kendine mutluluk veren    insanlara .bizde olsa   vay vay sormayın gitsin hepimiz biliyoruz zaten   şimdilik söyleyipde neşemiz kaçmasın bari.