19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çapkınlıkta iktidardan düşmeyen politikacılar

Sanatçılar, sporcular ve iş adamları gibi siyasetçiler de zaman zaman gönül ilişkileri ve çapkınlıkları nedeniyle magazin haberlerinin göbeğinde yer alıyor.

Sanatçılar, sporcular ve iş adamları gibi siyasetçiler de zaman zaman gönül ilişkileri ve çapkınlıkları nedeniyle magazin haberlerinin göbeğinde yer alıyor. Son örnek, iki haftadır dünya basınının gündeminden düşmeyen 72 yaşındaki İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin,18 yaşındaki Noemi Letizia'nın doğum gününe gizlice gitmesi ve bunu öğrenen eşi Veronica Lario'nin Berlusconi'yi terk etmesi oldu. Berlusconi, Clinton, Sarkozy gibi uluslararası medyaya konu olacak “çapkın bir siyasetçi” henüz çıkmayan ülkemizde, ulusal medyada haber olanların sayısı ise hiç de az değil.

Ulusal medyamızda yer alanlar “siyasi çapkın”lardan bazıları bakan, bazıları vekil, bazıları ise belediye başkanıydı. Bazı siyasetçilerin çapkınlıkları “delil yetersizliğinden” sadece “fısıltı gazetelerinde” dillendirildi, bazıları uzun zaman konuşuldu. Medya tarafından “sobelenen” bir siyasetçinin, kendisini savunmak için söylediği, “Çiçekleri sulamaya gelmiştim” sözü, siyasi literatüre geçti. Kimi, “Ben çapkın adamım” derken, evlilikle sonuçlanan gönül ilişkileri de oldu Türk siyasetçilerinin... Yani gönül macerası evlilikle süren de oldu, yaşadığı ilişki nedeniyle zor duruma düşen de...

50'li yıllardan itibaren zaman zaman siyasetçilerin çapkınlıkları kamuoyu gündemine geldi ve tartışıldı. Adnan Menderes, Hasan Fehmi Güneş, Tuncay Mataracı, İlyas Aktaş, Kubilay Yılmaz, Kamer Genç, Hamdi Üçpınarlar, aktif siyaset yaptıkları dönemlerde gönül ilişkileriyle gündeme gelen isimlerden bazıları oldu. Bazı siyasetçilerin çapkınlıkları, kulislerde ağızdan ağıza yayılırken, “delil yetersizliği” yüzünden basına yansımadı. Kabine revizyonu öncesine kadar bakanlık yapan bir siyasetçinin, yabancı bir kadınla uzun süren ilişkisi, önemli bazı danışmanların “bazıları kayıt altına alındığı” bile iddia edilen ilişkileri gibi... İşte 70'li yıllardan günümüze siyasetin çapkınlarından bazıları...

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in, soprano Ayhan Aydan'la ilişkisi 5 yıl sürdü. Cumhurbaşkanı Bayar'ın, “Muhalefetin kulağına gider” diye Menderes'ten sonlandırmasını istediği ilişki, Aydan'ın hamile kalması, Menderes'in yeni bir sevgili bulmasıyla bitti ama hâlâ gündemde...

Dönemin Gümrük ve Tekel Bakanı CHP'li Tuncay Mataracı'nın, Işık Yavuz ile yaşadığı aşk, gündeme bomba gibi düşmüş, ama Mataracı, çapkınlık yaparken yakalanan sonra da istifa eden Hasan Fehmi Güneş'in aksine istifa etmemişti.

Dönemin Yeni Foça Belediye Başkanı Ercan Büyükkaya, bu tatil beldesinde film çeviren Leyla Somer ile sahilde öpüşürken magazin basınına yakalanmıştı.

Meclis koridorları 1995 yılının Ağustos ayında silah sesiyle yankılanmıştı. DYP Samsun Milletvekili İlyas Aktaş vurulmuş, ona ateş ettiği iddia edilen sekreteri yaralanmıştı. Sebebi yasak aşktı.

Dönemin İçişleri Bakanı CHP'li Hasan Fehmi Güneş, sinema oyuncusu Aynur Aydan'ın evine girerken gazetecilere yakalanmış, olay uzun süre gündemde kalmış, Güneş istifa etmişti.

Tarihe geçen “çiçek sulama”

SHP döneminin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, kendisinden 29 yaş küçük olan sekreteri Feray Karvar'a gönlünü kaptırmış, eşinden ayrılıp, sevgilisiyle evlenmişti. Göknel'in boşandığı eşi Nurdan Erbuğ, Göknel'in Genel Müdürlüğü görevindeyken rüşvet aldığını ihbar etmiş, olay basına yansımış, hakkında soruşturma başlatılan Göknel, hapse girmişti. Göknel, cezasını çekerken, uğruna hapislere düştüğü Feray Hanım'dan boşanmıştı.

Hayal adındaki dansöz ile oğlunun Or-An'daki evinden çıkarken gazetecilere yakalanan Kamer Genç, “Çiçekleri sulamaya gelmiştim” diyerek, siyasi literatüre geçecek bir açıklama yapmış, “Bu bir komplodur” diyerek de kendini savunmuştu.

Dönemin DYP'li Bakanı Hamdi Üçpınarlar'ın Ayla Karaduman ile yasak ilişkisi ortaya çıkmakla kalmamış, ikilinin sevişme kasetleri de medyaya yansımıştı.

'Çapkınım anasını satayım, var mı?'

Parti değiştirme rekoru nedeniyle adı “Fırıldak Kubi”ye çıkan dönemin Afyon Bağımsız Milletvekili Kubilay Uygun'un, İzmir'de bir tezgahtarla çapkınlık görüntüleri basında yer almıştı. Uygun, katıldığı bir televizyon programında, “Çapkınım anasını satayım var mı?” derken, “Çapkınlık yaparken mavi gözlerine güvendiğini” de anlatmıştı.

AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, 4 çocuğunun annesi, 18 yıllık eşi hemşire Nuriye Varan'dan 24 Temmuz 2006'da boşanıp, 17 gün sonra, aşk yaşadığı, Muş Milletvekili Seracettin Karayağız'ın Meclis'teki sekreteri ile evlendi.

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk'ün bir dönem danışmanlığını yapan Şahane Sultan Müftüoğlu ile ilişkisi olduğu iddiası, sonunda Öztürk ile eşini ve iki kadını mahkemelik yaptı.

Üst üste iki dönem İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı yapan, AKP'nin kuruluşunda yer alarak, 2002 seçimlerinde TBMM'ye giren Recep Koral, gönlünü kaptırdığı Hatice İlhan Yıldırım için, 7 çocuğunun annesi, 38 yıllık eşini boşadı. Başbakan Erdoğan'ın durumun düzelmesi için devreye girmesi bile AKP'li vekile kararından geri adım attırmadı.

 

AHMET HAKAN
Politikacıya acımam

Çapkın bir erkeğin yakalanması karşısında içim burkulur: Soluğu kesilmiş, heyecandan ne yapacağını bilemez hale gelmiş, yakalanma anında aklına saçmalamaktan başka bir şey gelmeyen zavallıya üzülmezsiniz de ne yaparsınız? Empati duygusu gelişmiş bir insan olduğumdan, yakalanan erkeğin dramına da kayıtsız kalamam...

Ama politikacılar müstesna! Yakalanan politikacıya asla acımam. Neden mi?
Öncelikle bir politikacı, politikacı olmanın bütün nimetlerinden yararlanan adamdır.
Politika yoluyla şöhreti yakalamıştır, politikacı olması nedeniyle bin türlü ayrıcalığa sahiptir, politikacı olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanır, havası yerindedir, saygınlığı tamdır.

Bütün bunların üstüne bir de “aldatmanın dayanılmaz heyecanı”na mı kendini mi kaptıracak?

Ve biz de “adam aldatırken yakalandı” diye acıma hissiyle dopdolu mu olacağız? Tabii ki hayır!

Bu yüzden “çapkınlık yaparken yakalanan politikacı” haberlerini, “yaşasın kötülük” edasıyla, yani bir pis sırıtışla okurum.
Eh, ne de olsa her nimetin bir külfeti vardır.
Politikacılığın nimetlerini biliyoruz...
Bu kadarcık da külfeti olsun varsın...

 

DİLEK ÖNDER
Yakalanma farkı

“Konu çapkınlık olunca, erkeğin politikacı, doktor, gazeteci ya da ne bileyim iş adamı olması fark eder mi? Eder tabii... Bazı meslekler diğerlerine kıyasla çapkınlığa daha elverişlidir. Yanlış anlaşılmasın kadınlara daha kolay ulaşabiliteleri açısından değil...Zira bir erkek kafaya koyduysa yapar.

Hayır ille de parası olması da gerekmez. Şiir okur, çiçek alır, olmadı ağlar, bunalım ya da cool takılır falan... Yeter ki niyetlensin... Ha bir de benim şöyle bir tezim vardır: Bir erkeğin evden uzaklaştıkça çapkınlık içgüdüleri o oranda yükselir. Çapkın erkekleri birbirinden ayıran tek bir fark vardır. Yakalanma farkı... Şöyle ayırabiliriz. Bazılarını sadece karısı yakalar, bazılarını ise herkes. Şanssızlıkları sadece yakalanmakla da bitmez üstelik.

Yakalanınca affedilmezler. Affedilemezler... Ya da en fazla bir kere affedilebilirler. Tek atımlık kurşunları vardır yani...”

En büyük 10 politik seks skandalı

Kanada'da yayımlanan Vancouver Gazetesi “Tarihin en büyük 10 politik seks davasının kahramanlarını” şöyle listeledi:

Roma İmparatoru Sezar'ı kendine aşık eden daha sonra Romalı komutan Marcus Antonius ile aşk yaşayıp, üç çocuk sahibi olan Kleopatra.

16'ncı yüzyılda İngiltere'yi yöneten, 6 kez evlenen 8. Henry.

Rus Çarı Petro'nun torunu Peter ile evliyken yasak aşk yaşayan Çariçe Katerina.

Hillary Clinton'ı Beyaz Saray'da Monica Lewinsky ile aldatan Bill Clinton.

Wallis Simpson ile aşk yaşayan İngiltere Kralı 8. Edward.

İngiltere, Hindistan'dan çekilmeye karar verdiğinde bunu organize etmek üzere görevlendirilen Lord Louis Mountbatten'in eşi Edwina ile aşk yaşayan Hindistan'ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru.

Ülkeyi sarsan bir aşk skandalına karışınca istifa etmek zorunda kalan eski Savaş Bakanı John Profumo.

Kanada'daki Diefenbaker hükümetinde yer alan bazı bakanların isimleri Rus ajanlarıyla seks skandalına karıştı. Skandalın ortasında Gerda Munsinger yer aldı.

Evinde hizmetçi olan köle kızla ilişki yaşayan ABD'nin üçüncü başkanı Thomas Jefferson.

Devlet başkanlığı yaptığı 1980-1987 yılları arasında aralarında eşcinsel ilişki ve çalışanlarına cinsel şiddet uygulama suçlarının da bulunduğu 11 ayrı suçtan yargı önüne çıkan Zimbabve'nin eski devlet başkanlarından Canaan Banana.
 

Şule Türker - Vatan
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 19:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?