19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cemaat gözüyle Ergenekon...

Başta Gülen hareketi olmak üzere, Sünni misyoner cemaatleri kendi yaptıklarının tıpkısını ama herhangi bir dini tebliğ amacıyla değil, laik tebliğ amacıyla yapan girişimlere çok kızarlar...

Türkiye’de misyonerlik faaliyetine işaret ettiğiniz zaman akan sular durur. Ulusalcısı, milliyetçisi, Müslümanı ve Atatürkçüsü hemen başını kaldırır. İstiklal Savaşı ruhu canlanır. “Yüzde 99’u Müslüman olan” bir ülkeyi bölecek bu misyonerlik faaliyetinin ortadan kaldırılması konusunda zıt görünen çevreler hemen uzlaşır. Misyonerlik, neredeyse mutlak olarak homojen olduğu ilan edilen toplumun birlik ve beraberliğini bozacak fesat girişimidir.


Bu ülkede, örneğin İslam dinini tebliğ etme misyonunu benimsemiş, bu çerçevede yoksul öğrencilere burs veren, yurt açan, okul işleten hayırsever Sünni Müslüman faaliyetleri, “misyonerlik” faaliyeti olarak tanımlanmaz. Dünyanın dört bucağında okul açmak da. Ama bu tür faaliyetler yürüten Gülen cemaatine yakın yayın organlarına bakarsanız, Türkiye’de teşhir edilmesi gereken misyonerlik faaliyetleri vardır. Başta Gülen hareketi olmak üzere, Sünni misyoner cemaatleri kendi yaptıklarının aynısını ama herhangi bir dini tebliğ amacıyla değil, laik tebliğ amacıyla yapan girişimlere çok kızarlar. Aynı alanda kendilerine rakip gördükleri için mi? Karşılıklı siyasal husumet nedeniyle mi? Herhalde her iki nedenden dolayı, ÇYDD gibi bir kuruluşu hedef tahtalarına yıllardır yerleştirdiler.


Herhangi bir dinin dogmasından ilham almayıp, dogmatik veya değil, laik bir dünya görüşünden ilham alan misyonerlik faaliyetlerini gayrimeşru ilan etmenin, bunların ensesinde yargı ve polisin boza pişirmesini sağlamanın yolu, laik ilkelerden hareket eden yardım girişimlerinin arkasında Hıristiyan misyonerliği parmağı aramaktır. Böylece bir taşla iki kuş vurulur. Hem rakip bertaraf edilir hem de miliyetçi-ulusalcı duygular okşanır.

Amiral gemisi Zaman
Ergenekon soruşturmasının son gözaltına alma dalgasında ÇYDD ve ÇEV’e yönelik misyoner teşhir kampanyasını Sünni Müslüman misyonerlik hareketi olan Fethullah Gülen Hareketi’nin basın dünyasındaki amiral gemisi Zaman ve bu hareketin etki alanında bulunan diğer gazete, televizyon ve internet siteleri üstlendi. Misyonerlik ithamı yeterince kesmediği için, buna milliyetçi-şoven damarı okşayacak ve güvenlik devleti ideolojisinin koruyucu kalkanı arkasına sığınmaya yarayacak PKK, MLKP’lilere burs verildiği iddiası da ilave edildi.


Hakkını yemeyelim. Gülen Hareketi’nin yayın organı, rakip misyonerlerin teşhir edilmesi işine girmek için Ergenekon soruşturmasını beklemedi. Erkan Acar imzalı, 3.8.2006’da bu gazetede yayımlanan haberde, “Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği’nin muhasip üyesi olarak görev yapan”, önce “ADD Üsküdar Şubesi başkan yardımcılığı yapmış” ve “ADD adına ÇYDD’nin projelerinde aktif çalışmalarda bulunmuş” Asuman Özdemir’in görüşleri yer alıyordu. “Özdemir’in, yıllarca samimi duygularla çalıştığı ÇYDD’nin PKK’nın siyasallaşamasına katkı sağladığını düşündüğü”nü, “Kardelenler projesi adı altında İstanbul’a getirilen kız öğrenciler(in) DTP’nin kadro açığını karşıladığı”nı, “ÇYDD’nin Kandilli Kız Lisesi gibi yerlerde okuttuğu kızlardan bazılarının akrabalarının hâlâ dağlarda Türk askerine kurşun sıktığını” söylediği belirtiliyordu.


Bu kişinin ÇYDD’den ayrılmasına yol açan, bardağı taşıran son damlanın Azınlık Raporu’nu hazırlayan İbrahim Kaboğlu’nun Türkan Saylan tarafından derneğin ikinci başkanlığına getirilmesi olduğunu da bu vesileyle öğreniyorduk. “Bu nasıl Atatürkçülük” diye soran Özdemir, Zaman’ın pek hoşuna gitmişti. Ama bu konuda, ÇYDD’nin 4.8.2006 tarihli “Asılsız karalamalar, bizi yolumuzdan alıkoyamaz!” başlıklı basın bildirisinin varlığından bile bahsetme ihtiyacı duymuyordu.


Sonra 23 Ağustos 2008’de Bugün ve Zaman gazetelerinde, Ergenekon iddianamesi dosyasında yer alan, Kuvva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk’ün ortaya attığı iddia haber oldu. “Kardelen Projesi’nin PKK ile ilişkisi olduğunun ileriye sürülmesinin dikkatlerden kaçmadığı” hatırlatıldıktan sonra, bu kez “Türkan Saylan’ın ‘Protestan Misyonerliği’ yaptığını ortaya atan ve bunun MİT raporuyla tespit edildiğini kaydeden Öztürk’ün iddialarına haberde yer veriliyordu:


“Dünya Kiliseler Birliği ile başlangıçta Amerikan Board üzerinden daha sonra da direkt ilişki içinde bulunduğu ve Protestan misyonerliği yaptığı bilinen Sağlık Eğitim Vakfı, 20 Nisan 2001 tarihli MİT raporunda Protestan misyonerliği yaptığı belirtilen Saylan’ın başkanlığını yaptığı, Asuman Özdemir’in Kardelenler Projesi kapsamında DTP ve onun üzerinden PKK’ya kadro yetiştirdiği, daha sonra Azınlık Raporu’nun hazırlayıcılarından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun 2. başkanlığına getirildiği için istifa ettiği ÇYDD, ÇEV gibi şaibeli ve AB’den beslenen dernek, vakıf ve diğer her türlü birlik vitrinden kaldırılmalıdır”. Vitrin, Cumhuriyet mitingleriydi. Bu mitinglerin kontrolünü kaybetmek istemeyen Öztürk’ün 22 Temmuz seçimleri öncesi yayınladığı bildiride, yukarıdaki değerlendirme yer alıyordu.


Dolayısıyla ÇYDD, ÇEV gibi kuruluşlar, Ergenekon örgütünün bazı üyeleri tarafından “Protestan misyoneri” ve “PKK destekçisi” olarak teşhir ediliyordu. Zaman, Bugün ve aynı kaptan yemek yiyen başka yayın organları için burada önemli olan bu yaman çelişki değil, ÇYDD’nin teşhir edilmesiydi.

Ekrem Dumanlı’nın yöntemi
Hadi bu haberdir, kaliteli olmasa da gazetecilik yapılıyor, brüt bilgi aktarılıyor diyelim. 20 Ocak 2009’da bu kez Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, “Bu tuzakların hesabını kim verecek?” başlıklı bir yazıda, Fethullah Gülen hakkında yalancı şahitlik girişimlerini teşhir ederken, “Serhat ve Eyüp dedikleri gençleri ÇYDD adında PKK bağlantılı bir örgüt yalancı şahitliğe zorlamış” bilgisini veriyordu. Ekrem Dumanlı’nın kaleminde ÇYDD artık PKK bağlantılı bir örgüt olmuştu. Fethullah Gülen’e karşı yapıldığı anlaşılan bir komployu haklı olarak teşhir etmek isterken, rakibine (ya da düşmanına?) kendisinin şikayetçi olduğu yöntemle vurmanın mükemmel bir örneğiydi bu. Aynı, kendisine yönelik misyonerlik suçlamasından sıyrılmak için, “biz değiliz, esas misyoner onlar” diye haykırmak gibi...


Ardından 13 Nisan günü Bugün gazetesinde, 14 Nisan günü Zaman gazetesinin internet sayfasında yer alan, aynı gün Star’ın ve Yeni Şafak’ın da kısaltarak internet sayfalarına koyduğu, Aktifhaber kaynaklı “MİT ve TSK’dan Türkan Saylan belgesi” haberi geldi. Yukarıda mümkün olduğu kadar kronolojik sırayla verdiğimiz bütün bu gelişmelerin senteziydi bu. Fazladan olarak, MİT’in 2001 raporu yanında, 2002’de Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bir istihbaratçı albay tarafından ÇYDD ve ÇEV için “Atatürkçülük ve irtica ile mücadele gibi maskeler altında misyonerlik faaliyeti yaptıklarından” bahsedildiğini de öğreniyorduk.


Zaman, MİT raporundan bir bölüm de yayımladı. Kopyasını yayımladıkları bölümlerde, Celal Gökay isimli şahsın gönderdiği bir dilekçeye atıfta bulunulduğu belirtiliyor ve sadece Dünya Kiliseler Birliği’nin ismi geçiyordu. 2005’te MİT’in yolladığı belgede ise, Sağlık Eğitim Vakfı’nın American Board’la ilişkisine sadece yer veriliyordu. Bu iki belge de yeterli olmayacağı için, ardından “Saylan’ın içinde bulunduğu misyonerlik faaliyetlerini belgeleyen başka belge” başlığıyla, bir elektronik posta yayımlanması gerekti. Silas Hizmetleri imzalı, “Sevgili kardeşim Ali” diye başlayan, silas.university@lycos.com adresli şüpheye mazhar, koyu bir protestan Türkçe’siyle yazılmış bu elektronik postada, “Kürtçe incilin üniversitedeki dağıtımına önem verilmesi”, “hocamız T. Saylan’ı daha sıklıkla yanınıza göndermeye çalışıyoruz, hastalığı dolayısıyla bu durum seyrekleşecek, bunu hocamız A. Yüksel biliyor. T. Saylan’ın geldiğinde yaptığı işleri Prof. A. Yüksel devredecek” türünden ifadeler yer alıyor. Bir de bu kişiye “bütçeden 35.000 dolar” gönderildiğinin söylenmesi de unutulmamış. Bu belgelerdeki kişilerin kim olduğunu savcılık umarız bulmuştur.


Türkiye’de laikçi çevrelerde Fethullah Gülen ve hareketi hakkında onlarca dosya oluşturacak MİT ve başka istihbarat kuruluşlarının benzer raporları, değerlendirme notları yayımlandı. Gülen hareketinin yayın organları bunları kendilerine karşı yürütülen komplonun bir parçası olarak, kah mızıldanarak kah efelenerek ifade ettiler. Şimdi kendilerine rakip veya düşman gördükleri kuruluşlara yönelik olarak aynı yöntemleri kullanıyorlar.


Ergenekon davası vesilesiyle kendi hesaplarını görme fırsatını kaçırmıyorlar. Bunu yaparken, bu son derece önemli davanın üzerine şüphe gölgesinin düşmesinden hiç rahatsız olmuyorlar. Nasıl olur, saygın isimler gözaltına alınır mı gibi bir soru sormuyoruz. Suç işlediğine dair güçlü ve ciddi kanıtlar varsa, istisnasız herkes gözaltına alınır, tutuklanır, mahkeme önüne çıkar. Çıkmalıdır.

Ama ya riyakâr demokratlar, sahte özgürlükçüler, siyasal alanda açıkça yer almadan hakim güç olma saplantılı cemaatçiler? Onların mahkeme önüne çıkmalarını, tutuklanmalarını hiçbir zaman talep etmeyeceğiz. Onlar sadece demokrat ve özgürlükçü vicdanların mahkemesinde yargılanacaklar. Siyasal alanda, ideolojik alanda karşılarında demokratları bulacaklar. Tehlikeli oldukları için değil, demokrasiye zararlı oldukları için.

 

Ahmet İnsel/Radikal
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:01:43
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 19:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
menderes elibolu IP: 88.250.94.xxx Tarih : 23.04.2009 12:32:33

Yazılarınızı okudum da şu sitede bile hemen birbirimize düştük.İşte bu kişiler böyle anlayamayız nasıl olduda birbirimize düştük deriz sonrada..herkez bir yol tuttumuş gidiyor biri diyor nurcuyum ülkeyi kurtaracağım biri ben laikçiyim biri ben atatürçüyüm biri ben tarafsızım   devam edip gidiyor fakat şunu aklımızın bir köşesine yazsak bir zararı olmaz zannedersem..  HEPİMİZ AYNI TOPRAKTA YAŞIYORUZ  VE AYNI DİLİ VE AYNI DİNİ VE AYNI  VEAYNI...BIRAKALIMDA NURCUDA KURTARSIN  LAİKÇİDE KURTARSIN ATATÜRÇÜDE KURTASIN..YANİ SONUÇTA  HERKESİN YOLU VAR AMA HEDEF AYNI   ZAMAN A BIRAKILM BAZI ŞEYLERİ....ORTAK PAYDALARIMIZI UNUTMAYALIM..


H.FIRAT YILMAZ IP: 188.3.197.xxx Tarih : 21.04.2009 12:57:46

BU ÜLKEDE İSLAMI CEMAATLER DEĞİL ATATÜRK'ÜN  KURDUĞU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TEMSİL EDER.KİM NE DERSE DESİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VAROLDUĞU SÜRECE KİMSENİN BAĞRINA GÜN DOĞMAZ.BUNU HERKES BÖYLE BİLMELİ.TÜRKİYE DÜNYADA HAKİKİ İSLAMI YAŞAYAN VE YAŞATAN BİR ÜLKEDİR.GERİSİ TEFERRUAT.........


ÖZGÜR IP: 78.190.27.xxx Tarih : 22.04.2009 12:39:36

Müslümanlar nasıl avrupada özgürce cami yapıp, islam dinini yaymağa çalışıyorlarsa, hırıstiyanlar ve diğer dinlere mensup kişilerde Türkiye de kilise ve ibadethane açıp dinlerinin propagandalarını yapabilmeli bence.Yoksa bundan başkası zorla islamiyet dayatması anlamına gelir.


idolender IP: 85.107.172.xxx Tarih : 22.04.2009 19:34:20

bugüne kadar hukukun kendilerine de lazım olacağını hiç düşünmeden  herkese ajan herkese suçlu muamelesi yapan kendilerini devletin sahibi sanan zevat  -ki bunların suç işleme özgürlüğü var-  masum ayakları ile  milleti kandırıyor.  bu ülkede 27 mayıs darbesini askerler yapmadımı arkalarında bu ülkenin koca koca ordunaryus profesörleri ve yokmuydu. bugün bile bu darbeleri savunan saygın kişiler  yokmu.  bu darbeyi   bakkal manav mı yapacaktı. iddia edilenler bu ülkede olmadı mı. biz hiç  gece gözaltıları yaşamadım mı? bizhiç faili meçhul yaşamadık mı?  danıştay saldırısından sonra laiklik elden gidiyor diye sokaga dökülenlerin danıştay davasından yargılanıyor olması size birşeyler anlatmıyormu .   tüm bunları cemeatmi uydurdu. sizce bu içeridekileirn hiçmi suçu yok


Hakan Çakır IP: 81.214.210.xxx Tarih : 22.04.2009 10:09:57

Birileri, Atatürk'ün ve Kuvay-ı Milliyecilerden oluşan ilk meclisin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriye'nin; rejimini, resmi dilini, bayrağını, başkentini vs. değiştirmek amacını güdüyorlar ise onlara bir sözüm olacak: kendinize yazık etmeyin!


kaya IP: 85.102.135.xxx Tarih : 22.04.2009 11:00:38

yok gülen cemaati yok ergeenekon yok bilmem nee.herkez bi yol tutturmuş gidiyoor.kimisi kör kütük bağlanış bazı bağnazlıklaraa.yaa uyanın.ülkeyi satanlar var olan düzeni daha da bozmak isteyenleri hala nasıl olur da görmezden gelirsiniz..evet ülkemiz çok uluslu.. bunları birbirine kırdırmak isteyen dış güç çook. lütfen oyuna gelmeyelim. uyanalım. içimizdeki vatan hainleini barındırmayalım.savunmayalım daa.gerçek oranda atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyip uygularsak ve bunları geliştermeye çabalarsaak çok şey kazanır ülkemiiz.herkesin inancına da saygı duymak lazım.. türküyenin ve güzel türkçemizi yayan insanların başarılarını görmezden gelmeyiin.. eminimki onlar binbir güçlüklee sıkıntıyla anasını yarinii bırakıp gitmişleer..ve tanımadığınıuz kişi hakkında yorum yapmayın.herkes atamız olan atatürk çatısı altında birleşsiin ve vatnı bölmek isteyenlere karşı etten duvar örsüün...kimseyi örnek almayalım  örnek olalım. biz türk milleti daima lideriz önderiiz....


erdinç IP: 77.92.159.xxx Tarih : 21.04.2009 02:15:34

cahilliğinde bu kadarı olur. fetullah gülen hoca hacca iki kez gitimiştir. hemde diyanette vaizlik görevini vaptığı sırada diyanet tarafından gönderilmiştir. lütfen diyeceğim ama anlamazsınız siz biraz araştırma yaptıktan sonra yorum yaparsanız sevinirim.  CAHİLLİĞİNİZE ve YOBAZLIĞINIZA daha çok kişiler gülecek.


Kuddusi Kurt IP: 88.226.115.xxx Tarih : 20.04.2009 22:58:15

Ülkede ne hukuk kaldı nede adalet. Ülke nüfusunun yarısınıda cahil ve satılık konumuna soktular. Diğer yarısınıda sindirdiler. Böylece sığınıp, güvenebileceğimiz kimse kalmadı. Sığnabileceğimiz tek makam olan yüce Allahta dileğim: Bütün kuru iftiracıların ve vatan hainlerinin belasını vesin.


selim IP: 82.83.76.xxx Tarih : 21.04.2009 23:27:39

YESIL  SERMAYELI  HOLDINGLERIN OYUNUNA GELDIK 1000,000 GURBETCIYE DOLLANDIRDILAR ERGENEKON  ATALETI  NE BU YESIL SERMAYELI HOLDINGLER ICINDE ISTERIZ


barış ozturk IP: 78.171.198.xxx Tarih : 20.04.2009 22:46:17

fettullah gülen neden hayatı boyunca hacca gitmemiştir, bunu bana biri açıklasın? ayrıca neden peygambere gerek yoktur diyor? papanın elini neden öpüyor?


şiptar IP: 85.102.95.xxx Tarih : 23.04.2009 21:19:13

basit yakşalımlarınıza ve yorumlarınıza katılmamakla beraber, bu habere yorum bile yazmak benim içten bir şekilde üzmektedir, ben  sadece  gayet hoşgörüsüz ve kirli fırçalarla boyanmış duvarınıza şunu sölemek için yazıyorum Fetullah Gülen hacca din görevlisi olarak gitmiştir, sizler gibi gayet demokrat! insanların araştırmadan bu şekilde düşmanca yazıları, benden size bir öneri insan düşmanını bile tanımalı, hem zaten insan tanımadığına düşman olamazki...sözde değil özde demokrat olmanız dileğiyle...


GÜNEŞ IP: 188.3.194.xxx Tarih : 22.04.2009 22:33:30

REİS adlı kişi sözlerinle kime cevap veriyorsan açıkça söyle. burada birbirimize değil olaylara yorum yapıyoruz.sözlerin temsil ettiğin akıma hiç yakışmıyor. unutmayalım ki bu ülkedeki farklılıklar her zaman zengiliğimizdir.biz göktürk,selçuklu,osmanlı gibi dünya devletini kurmuş 3 kıtada at koşturmuş ataların torunlarıyız.bu ülkede kurtuluş savaşında bizlere ne hristiyan ne yahudi özelliklede müslüman bildiğimiz araplar.....hiç biri yardımda bulunmadığı gibi aksine bizi arkamızdan vurdular.düşmandan herzaman için dost olmaz.bizler birbirimizin dostlarıyız.TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ni yıkacak tek unsur birbirimizin gırtlağına sarılmaktır.dış mihrapların oyununa gelmeyelim,bu ülke dünyada dost düşman her ülkenin güvendiği sevmeselerde saydığı bir ülkedir.sonuç olarak SU YÜRÜDÜYSE YOLUNU KENDİSİ AÇACAKTIR  .ve TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BU BADİRELERDEN ÇIKACAKTIR.


ahmet asar IP: 41.232.117.xxx Tarih : 20.04.2009 15:10:02

turkiye eger demokratik laik bir hukuk devleti ise ne musluman ne laik ne alevi ne sunni takiyye yapmak zorunda kalmamali, birbirlerini suclamamali ve birbirlerinin argumanlari arkasina siginmamalidir bu ulkede en despotlar, demokratligi agzindan dusurmeyenler; en hosgorusuzler  de hosgoru cigirtkanlaridir

 


reis IP: 85.98.198.xxx Tarih : 21.04.2009 16:12:33

adamım sen önce at gözlüklerini cıkar etrafona bak ögle yorum yap sen fetulah gülen hoca efendi ile türkan saydan gibi ..... bir hanım efendi yi aynı kefeye koyarsın?önce bulundıgun yerden dışarı cıkve ozaman neyin ne oldugunu görürüsün yoksa boş boş yazmak   herkes yazar ?adamım yoksa sendemi ergenekon dan korkuyorsun  hımmmmmmmmmmmmmgaliba 13 dalga sana kadar gelecek  nedersin...?


oviraptor IP: 88.245.224.xxx Tarih : 20.04.2009 20:48:06

Hanimefendiye katılıyorum gülen hareketi bir kanserdir ve o kanser memleketin ciğerlerine doğru ilerliyor durudurulmassa iç savaş çıkaracak boyutlara varabilir zira eskiden tebliğin de ve cemaat felsefesinde belki takiyeden belkide  o zaman yeni palazlandığı için ağır başlı yapıcı gözüküyordu  bu yüzden pek çok çevre tarafından olumlu karşılandı ama son 9  yılda sanki o cemaat kozaya girdide bir canavara dönüştü arkalarına aldıkları amerika ile başta Askerimize sonra değerli bilim adamlarına eğitim sistemimize  cemateki adamları yardımı ile yada sözlü yazılı saldırmakta ve hedef göstermektedir  hatta bu cemaat ermenilerin 150  yıldır iddaa ettiği her şeyi kendi cemaat fikri gibi benimseyerek türk halkını tanrıdan daha kutsal olan değer ile alay etmişlerdir ve   kapalı kapılar arkasında papazlarla hahamlarla  ermenilerle bir olarak  ergenekondan çıktılar onları yine ergenekona tıkacağız  bu tanrımızın emridir  nağraları içinde devletimizi yok etmeye çalışmaktadırlar 


oguz yazan IP: 78.189.92.xxx Tarih : 21.04.2009 00:44:25

F.GULEN HACCA GİTMİŞTİR CAHİLLİĞİNİZ PAÇANIZDAN AKIYOR


betül kaya IP: 195.174.203.xxx Tarih : 21.04.2009 10:36:17

neden hala vazgeçmiyorsunuz.neden dinini milletini vatanını düşünerek rahat yataklarını terkedip -sizlerin ellerinizde kadehlerle bu halkı acaba daha nasıl uyutabiliriz toplantılarını yaptığınız bir vakitte-dünyanın ücra köşelerine giden vatan perver insanları daha ne kadar karalayacaksınız.bu zamana kadar yaptıklarınız yeter.artık halk gerçekleri görüyor.artık sizin devraranınız geçti.zamanında boş meydanlarda çok at koşturmuşsunuz.ama artık bitti...bizim gibi imanlı gençler buna izin vermeyecekler.sizler istesenizde istemesenizde bu böyle olacak. zamanında örtüsüyle okumak isteyenlere arabistanı önerdiğiniz gibi biz de size başka ülkeleri önerebiliriz.


Mehmet Eren IP: 87.155.0.xxx Tarih : 21.04.2009 00:36:01

Bu gün oynanan Ergenekon oyunlari yillar önceden Gülen cemaati tarafindan bilincli olarak Türkiyede Cumhuriyeti yikip yerine kendi  Kafalarindaki $eriat Düzenini kurmak icin hazirlanmi$ senoryalardir Türkiyedeki Okumu$ ve Okutan Aydin, Demokrat kesimi ortadan kaldirip Türk Milletinin en cok güvendigi TSK.ni Halkin gözünde kücük dü$ürüp yipratmak icin oynanan en adi oyundur.           (TSK.ri Cumhuriyetin Teminati oldugunu bildikleri icin) ayrica: Bulunan Silahlar ve Körkuyulardan cikan cesetler (Kemikler)yillar önce gülencemaati tarafindan bu günler icin hazirlanmi$ tuzaklardir O zaman bu i$leri yapanlar birer,birer ortaya cikartilarak Yalan beyan ve Iftiralarla  bazisi MIT. ajani bazisi Itirafci olarak tanitilmaktadir ama Bunlarin hepsi Seneryonun icindeki oyunculardir. Rolleri Türkiyenin Demokrat,Cumhuriyetci,Laik kesimine Camur atmaktir.ama bu Oyun bitecek! gene Bahar gelecek Cocuklarimiz ve Torunlarimiz gene Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleriyle Büyüyeceklerdir.


Adilcevaz IP: 88.227.12.xxx Tarih : 21.04.2009 13:04:16

BURAYA YORUM YAZAN ARKADAŞLARIN TARİH BİLGİSİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. OSMANLI DEVLETTİ YÜZYILLARCA TARİKATLARA VE ALLAH DOSTLARINA OLAN SAYGILARYLA BU DÜNYYAYI YÖNETTİLER. BUGÜN FETULLAH HOCA CEMAATİNİN BİR KANSER OLDUĞUNU YAZAN ARKADAŞLARA BANGLADEŞTE TÜRK BAYRAĞINI ASILI OKULLARI ÖRNEK GÖSTERİYORUM . BU ÜLKENİN SAHİPLARİ ASLINDA DİNİ BÜTÜN ALLAH VE RESULÜNE  BUNUN YANINDA ALLAH DOSTLARINI SAYGILI İNSANLARDIR. LAİKLİK ANLAYIŞINIZIDA BİR TÜRLÜ ANLAYAMADIM DEMOKRASI SADECE SİZİN MENFİ AMELLERİNİZ İÇİN ÇALIŞIR YADA SİZE ÖYLE GELİYOR  TEŞEKKÜRLER


said IP: 87.193.201.xxx Tarih : 21.04.2009 17:25:05

Gülen hoca efendiye takmissiniz kafayi kiskanmayin .hoca efendi öncedende simdide herzaman vatanina milletine hizmet vermistir.gülen hoca efendi iki defa hacca gitmistir.bazilari sadece kafadan konusuyor .kafadan konusmakla adam olunmuyor .gercekler neyse onu konusacaksin yada yorumunu yazacaksin .gülen hoca efendinin cemaati avrupaya deyil dünyaya ülkemizi okullari ile hizmet ediyor ve bu esnada türkcemizi dünyaya tanitip türkcemizi milletlerin genclerine ögretip kültürümüzü tanitiyor .bilmem papasin elini öpmüste falan filan .öptü ne oldu ne kaybetti ülkemiz ?bu etö denen örgüt bu ülkeden yok olup gidecek temizledikce kiri hala cikiyor .


oviraptor IP: 88.245.55.xxx Tarih : 22.04.2009 18:20:12

reis nerenin reisisin bilmiyorum ama benim biraderde iş güç tutmaz ayvalık alperen ocakları başkanıdır  ona da reis derler ama senin gibi vatan hainlerini kollamaz ben türk milletini ve vatanını seven biriyim ve vatanımı hiç bir değere değişmem kimseden de korkmam kurtuluş egede mücadelesi benim köyümden dedelerimle başladı düşmana ilk aşkeri saldırı planları ve ayvalığı işgale kalkan yunanlıları benim dedelerim kovdu ama senin padişahın elinle teslim etti eğer bu yüzden ergenekona dahil olursam bundan onur duyarım burda hergün rüzgar ve dalga var biz dalgadan korkmayız sen korkuyorsan gel ayvalıkta dalgalar üstünde bir ege turu yaptırayım sana o korkuyu yen