25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dünyayı şoke eden 10 reklam

İngiliz ‘The Independent’ gazetesi, reklamın gücüne farklı bir bakış açısı getirerek, gelmiş geçmiş en provokatif kampanyaları derledi

Medyada adı ‘vajina reklamları’ olarak anılan türün bir örneği de, Tom Ford’un erkek giyim koleksiyonu için tasarlandı.
 

Xiomara Coronado Güzellik Merkezi, Angelina Jolie ve Paris Hilton’un fotoğraflarını dijital ortamda yaşlandırarak “Eğer ciltlerini önemsemezlerse birkaç yıl sonra böyle olacaklar” mesajı verdi.

 

Toyota, doğa dostu modeli Prius için hazırladığı bu reklamdan pişman olmuş olabilir. Posterde üç ahlakdışı durum ele alınıyor: Cinayet, fuhuş ve zina. Slogan ise şöyle: “En azından Prius kullanıyor.”

 

Serve reklam ajansının, ABD Milwaukee’de faaliyet gösteren aile içi şiddet karşıtı bir dernek için hazırladığı afiş. Fotoğraf tecavüz vakalarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Üzerinde “Eğer bir çocukta, çocukluktan başka şeyler görüyorsanız bu yanlıştır” yazıyor.

 

Les Droits des non-fumeurs adlı sigara karşıtı organizasyonun kampanya posteri oldukça çarpıcı. Fotoğraf, sigara içmenin seks köleliğine eşit olduğunu ima ediyor.
 

 

Benetton’un bir reklamı için Therese Frare’in 1990 yılında çektiği bu fotoğrafta AIDS hastası aktivist David Kirby ve ailesi vardı. Fotoğraf, Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü’nü kazandı.

 

Bu tuhaf reklamda, genç bir kadın bir köpekle rahatsız edici bir samimiyet içinde. İlan jet sosyeteye hitap eden ‘Deutsch Magazine’ için tasarlandı.

 

Moda tasarımcısı Kenneth Cole’un “Hepimiz potansiyel taşıyıcıyız” reklamında kullanılan çanta aslında AIDS hastalığıydı.
 

 

Agent Provocateur’ün “K.çıma kadar adalet” yazılı turuncu külodu, Guantanamo Cezaevi’ndeki suçlulara giydirilen kıyafeti simgeliyordu.

 

Avustralya Kırmızı Haçı’nın düzenlediği kan bağışı reklam kampanyasında, plastik bir tabakanın içinde yer alan kan geriye fazla söz bırakmıyor.
 

Milliyet Cadde
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?