29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Ekonomik' havaalanları geliyor

Petrol krizine bağlı olarak akaryakıt ücretlerindeki hızlı yükselişten Türkiye’deki havayolu taşıyıcılarının da etkilenmesi Ulaştırma Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Yeni ekonomik havaalanları oluşturulmasına yönelik çalışmalara başlayan Bakanlık 19 havaalanını ekonomik havaalanları kapsamına alacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanlığı Petrol krizine bağlı olarak akaryakıt ücretlerindeki hızlı yükselişten Türkiye’deki havayolu taşıyıcılarının da etkilenmesi üzerine yeni ekonomik havaalanları oluşturulmasına yönelik çalışmalara başladı. Bakanlık, havaalanında iç hat konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu servis hizmet bedellerinde önemli indirimler yapacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların gelecek ay içinde tamamlanması beklenirken, Sabiha Gökçen Havalimanı tarafından da iç hat konma, konaklama ve aydınlatma bedellerinde indirime gidilecek. Böylece daha önce projenin uygulandığı Süleyman Demirel, Nevşehir-Kapadokya, Bursa-Yenişehir ve Tekirdağ Çorlu Havaalanları ile birlikte ekonomik havaalanı sayısında artış olacak.

Ekonomik havaalanları kapsamına alınması planlanan havaalanları şöyle:
“Şanlıurfa-GAP, Adıyaman, Erzincan, Hatay, Sivas, Tokat, Muş, Siirt, Ağrı, Kars, Samsun Çarşamba, Erzurum, Muş, Van Ferit Melen, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Kahramanmaraş, Sabiha Gökçen Havaalanları”

anka
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:03:35
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 16:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?