30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

El Kaide'nin kanlı eylem planına darbe

Gaziantep'te polisten ağır bir darbe yiyen El Kaide terör örgütünün ünlü işadamlarına karşı başlatacakları kanlı eylemler serisi son anda önlendi.

45 militanı yakalanan kanlı terör örgütünün hedef listesi polisin eline geçti. Liste sır gibi gizleniyor.

İstanbul'da 45 kişinin gözaltına alındığı El Kaide operasyonu, örgütün Türkiyede işadamlarına karşı yapacakları bir dizi kanlı eylemi de ortaya çıkardı. Gaziantep'te ağır bir darbe yiyen El Kaide örgütünün taraftarlarına moral ve 'yıkılmadık' imajı vermek için kanlı eylemler dizisine hazırlandıkları ortaya çıkartıldı. İstanbul Terörle Mücadele şubesi tarafından yapılan operasyonda örgütün kanlı eylemler gerçekleştirecekleri işadamlarının listesi polis tarafından ele geçirildi. Ancak listenin medyaya sızarak işadamlarının açık hedef haline gelmemesi için kapalı bir zarfla Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Cumhuriyet savcılığına gönderildi.

Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürülmesinden sonra yerine geçen Hacı İnan ve Enver Kılıçarslan ile birlikte 3 kişilik lider kadrosunda yer alan Hacı Bayancı'nın oğlu Halis Bayancı, El Kaide'nin Türkiye sorumluluğuna getirildi. Antalya'da eylem hazırlığındayken yakalanan Louai Sakka'dan sonra Türkiye sorumluluğuna getirilen Malek Charahili'nin de Hatay'da yakalanması üzerine örgüt liderliğine Halis Bayancı geçti.

İstanbul'da 8 ayrı ilçede sabaha karşı düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında El Kaide örgütünün Türkiye yapılanmasının lideri durumundaki Halis Bayancı'nın da aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Örgütün Gaziantep'te düzenlenen operasyonun intikamını almak için sansasyonel bir eyleme hazırlandıkları da tespit edildi. Örgüt lideri Halis Bayancı'nın, Hizbullah örgütünün 3 liderinden biri olan Hacı Bayancı'nın oğlu olduğu da tespit edildi.

İstanbul bombalarının ardından El Kaide örgütünün Türkiye yapılanmasına büyük bir darbe vuruldu. Peşpeşe düzenlenen operasyonlarda örgütün tüm lider kadrosu yakalanarak gözaltına alındı. Ancak örgütün son zamanlarda yeniden yapılandığını belirleyen polis büyük bir operasyon için teknik takip çalışmalarına başladı.

HİZBULLAH'TAN LİDER TRANSFERİ
Polisin yaptığı çalışmalar neticesinde El Kaide'nin Türkiye yapılanmasının yeniden harekete geçtiği ortaya çıktı. Hizbullah örgütünün Hacı İnan ve Enver Kılıçarslan ile birlikte 3 kişilik lider kadrosunda yer alan Hacı Bayancı'nın oğlu Halis Bayancı, El Kaide'nin Türkiye yapılanması için harekete geçti. Eylem hazırlığındayken yakalanan Louai Sakka'nın yakalanmasının ardından Türkiye sorumluğuna getirilen Malek Charahili'nin de Hatay'da yakalanması üzerine örgüt liderliğine Halis Bayancı geçti.

İLK DARBEYİ GAZİANTEP'TE YEDİLER
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, El Kaide örgütününün Gaziantep'te bulunan hücresinin İstanbul'a gelerek eylem için talimat aldığını belirledi. Sirkeci'de ayrı ayrı otel odaları kiralayan örgüt militanlarının yaptığı tüm görüşmeleri polis kayda almayı başardı. Hemen Gaziantep polisi uyarıldı. Gaziantep'te 23 Ocak 2008 günü düzenlenen operasyonda, 1 polis şehit oldu, 5 polis ve 1 vatandaş da yaralandı. Operasyonda 2'si ölü, 11 El Kaide militanı da ele geçirildi.

İSTANBUL HÜCRESİ DE ÇÖKERTİLDİ
Gaziantep'teki operasyonların ardından çalışmalarını tamamlayan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece'nin de aralarında bulunduğu 8 ayrı ilçeye eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen baskınlarda şu an için El Kaide terör örgütünün Türkiye yapılanması içerisinde en üst yöneticisi olarak görünen Halis Bayancı'nın da aralarında bulunduğu 45 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda çok sayıda örgütsel döküman da ele geçirildi.

APARTMANA MESCİT KURMUŞLAR
El Kaide örgütünün Bağcılar'ı kendilerine merkez olarak seçtikleri belirlendi. Bağcılar'da El Kaide örgütü elemanlarının gizli toplantı ve ibadet yaptıkları 2 ayrı mescit de tespit edildi. Militanların dikkat çekmemek için mescidi bir apartman dairesine kurdukları belirlendi.

AVRUPA GEÇİŞ HATTINI OLUŞTURMUŞLAR
Yakalanan El Kaide militanlarının örgütün Avrupa ve Amerika'ya gönderdikleri bazı militanlar için sahte pasaport ve gerekli lojistik desteği de sağladığı tespit edildi.

SANSASYONEL İNTİKAM EYLEMİ YAPACAKLARDI
Gaziantep'de 2 El Kaide militanının öldürülmesinin ardından örgüt militanlarının ses getirecek çok büyük sansasyonel bir bombalama eylemi için hazırlık yaptıkları belirlendi.

...
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 07:11:44
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 07:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?