1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

En tutumlu insanlar hangi bölgede?

MasterIndex araştırması, Türkiye'nin en tutumlu insanlarının Karadenizliler olduğunu ortaya koydu.

MasterCard tarafından gerçekleştirilen MasterIndex araştırması, Türk halkının kredi kartı kullanım, tasarruf ve yatırım eğilimlerini bölgesel bazda inceledi.

Araştırmadan çıkan verilere göre, Karadenizlilerin yüzde 51,2'si tasarruf yapma eğilimi göstererek yüzde 36 olan Türkiye ortalamasının üzerine çıkıyor.

Tasarruf araçları arasından dövize yatırım yapmada Ege / Marmara ve İç Anadolu bölgesi öncü olurken, Karadenizliler tasarruf aracı olarak genelde yüzde 20.5 oranında yastık altını tercih ediyor.

MasterCard tarafından verilen bilgiye göre, araştırma kapsamında sorulan "Fazladan 40 bin YTL'niz olsa nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna tüm bölgelerde verilen ilk cevap "ev alırım" oldu.

Yüzde 55.6 ile en yüksek oranla ev almayı isteyen bölge Doğu ve Güney Doğu Anadolu halkı, bunun ardından sağlık ve eğitim harcaması yapmayı tercih ediyor.

Karadenizliler bu rakamı özellikle sağlıkları ve yeni iş kurmak için harcayacaklarını belirtirken, İç Anadolu bölgesi halkının tercihi altına yatırım yapmak oldu.

Ege ve Marmara bölgesi halkı ise gezi, eğlence, tatil, alışveriş ve elektronik eşya alımı tercihleri ile diğer bölgelere fark attı.

Araştırmadan çıkan verilere göre, kredi kartı sahipliğinde lider bölge yüzde 70,9 ile İç Anadolu bölgesi oldu. İç Anadolu bölgesini yüzde 55,7'yle Akdeniz, yüzde 49,1'le Ege ve Marmara bölgeleri izliyor.

Araştırma katılımcıları kredi kartlarını ne sıklıkta kullandıkları yönündeki soruya ise, "haftada bir iki kere kullanırım" yanıtını veren diğer tüm bölgelerin aksine Ege ve Marmara bölgesinde yaşayanlar kredi kartlarını ayda iki kere kullandıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?