30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan’a AB’den ahlak yanıtı geldi

Olli Rehn, Erdoğan’ın ‘Batı’nın ahlaksızlığını aldık’ sözüyle ilgili olarak, ‘Aday ülkeden AB kriterlerine uyması beklenir’ dedi

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Batı’nın sanat ve bilimiyle yarışmak yerine maalesef ahlaksızlığını aldık” yolundaki sözleriyle ilgili olarak Avrupa Parlamentosu’nda verilen soru önergesini yanıtladı.


Avrupa Parlamentosu Üyesi Philip Claeys, “Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın batı karşıtı açıklamaları” başlıklı bir soru önergesi verdi. Claeys, Türk basınında Erdoğan’ın “Türkiye’nin Milli Marşını yazan şair Batı’nın sanat ve bilimiyle yarışmamız gerektiğini söylemişti, ama maalesef biz değerlerimizle çatışan, Batı’nın ahlaksızlığını seçtik” yolundaki sözlerinin yayınlandığını belirtti.
Claeys, “Komisyon bu gibi açıklamaları normal ve kabul edilebilir buluyor mu?” diye sordu.


Rehn önergeye verdiği yanıtta, “Komisyon Sayın Üye tarafından alıntılanan açıklamaya dikkat etmektedir. Bir aday ülke olarak Türkiye’nin Avrupa Topluluğu Roma Anlaşması ve Kopenhag Kriterleri’nde ifadesini bulan değerleri paylaşması beklenmektedir. Komisyon, Türkiye’deki durumu ilerleme raporlarında değerlendirmektedir” dedi.

Erdoğan ne demişti?
Erdoğan, söz konusu açıklamayı önce Türkiye’de yurtdışına gidecek doktora öğrencilerine yapmış, tepki üzerine benzer konuşmayı, Köln’de gerçekleştirmiş ve özetle şunları söylemişti:
Ben ‘Biz Batı’nın, garbın ilmini, sanatını değil, maalesef ahlaksızlıklarını aldık’ dedim. ‘Bununla ne demek istedi, bunu söylesin’ diyorlar. Batı’nın ahlaksızlık diye telakki ettiği yanlışlıklar yok mu? Var. Batı’nın kendisinin bunu ahlaksızlık olarak telakki ettiği yanlışlıklar var. Ama biz o yanlışlara direkt ilaç diye sarıldık ve onları ülkemize transfer ettik. ‘Başbakan bunları açıklasın’ diyorlar. Her şeyi açıklamanın bir bedeli var. Onları da sen araştır.”

ANKA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 08:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.48.xxx Tarih : 6.06.2008 22:28:56

ahlak diye anladığımız şeye bakmak lazım yani en müslüman geçinen bile çalıyor işçisinin hakkını yiyor çoluğunun çocuğunun rızkını başkasına yediriyor miras kaçırıyor işçiyi fazla çalıştırıp sömürüyor çoluğunu çocuğunu karısını dövüyor eziyet ediyor mal alıp satarken dolandırıyor avrupalı bunları yapmıyor peki onlar ahlaksız ise biz neyiz bizim bir tanımımız varmı