31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İşsiz kalanlara 'sigorta' müjdesi

Cardif ile Türkiye'de faaliyete geçen sistemde, işsiz kalma durumunda, ödenen prim karşılığı kredi ve kredi kartı borçları garanti altına alınıyor.

BNP Paribas Group'un sigortacılık iştiraki Cardif, 35 milyon kişinin bireysel kredi ve kredi kartı borçlusu olduğu Türkiye pazarına iddialı giriş yaptı. Bu amaçla düzenlenen toplantıda konuşan Cardif Genel Müdürü Yılmaz Yıldız, bireylerin işsiz kaldıkları, çalışamadıkları, hastalandıkları dönemlerde kredi kartı ve bireysel kredi borcu ile fatura, kira ve maaşlarını ödeyecek ürünlerle Türkiye'de yeni bir döneme imza atacaklarını ve Türkiye'nin bütün bireysel kredi riskini üstlenmeye hazır olduklarını söyledi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

2-3 yıl içinde Türkiye'de bireysel kredi riski alanında yaklaşık 1 milyar dolarlık bir işlem hacmi oluşacağını düşündüklerini belirten Yıldız, "Bireysel oto finansmanı kredileri alanında yüzde 50, konut finansmanı kredileri alanında yüzde 30, kredi kartı riski pazarında da yüzde 30'luk pazar payı hedefine 2-3 yıl içinde ulaşmayı planlıyoruz. Koç Finans ve Volkswagen ile sözleşme imzaladık. Dört banka ile de görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

AYLIK PRİM 12-18 YTL

Kart sahiplerinin borç ödeme kapasitelerini güvence altına aldıklarını ifade eden Yıldız, sundukları sistemde, tüm kredi kartı bakiyesinin ödenmesi gibi bir bölümünü de ödeyebildiklerini belirterek, kredi süresi boyunca 3 defa işsiz kalma ihtimalinin sisteme dahil olduğunu söyledi. Sistemde, aylık ödenecek prim tutarı ürün ve sürelere bağlı olarak farklılık gösterecek. Bu kapsamda verilen örneğe göre, 4 yıl vadeyle alınan 20 bin YTL'lik bir oto kredisi için ödenecek işsizlik/geçici iş göremezlik primi ayda 12 YTL ile 18 YTL arasında değişecek.

Bugün
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 07:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?