25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Japonlar sonunda bunu da yaptı!

Japon otomobil üreticisi Nissan, otomobil kullanmanın "sağlığa zararlı" olduğunu savunanlara inat, yeni modellerini "C vitaminli klimalar ve stres önleyici koltuklarla" donatmayı planlıyor.

Nissan'da görevli bir mühendis, "Sürücülerin dışarda olduğu gibi araba içinde de daha sağlıklı hissetmelerini istiyoruz" dedi.

Yeni otomobillerinde, cildi nemlendirmek amacıyla C vitaminli hava üfleyecek klimalar ve negatif iyonlarla arabanın içindeki havayı temizlemek için bir sistem geliştirmeyi planlayan Nissan, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın gelişmiş tekniklerinden yararlanarak otomobillerini kan dolaşımını hızlandıran ve sırt ağrılarını azaltan koltuklarla donatmayı da hedefliyor.

Nissan'ın planları arasında aile ilişkilerini iyileştirmek de var. Japon otomobil üreticisi, unutulmaması gereken doğumgünü ve başka özel günleri sürücüye hatırlatacak gösterge de geliştirmeyi umuyor.
 

.
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bu IP: 88.232.91.xxx Tarih : 29.07.2010 01:28:36

devlet bu birlik ve vatanseverlikle    daha ne gibi projelere imza atacak    stres yok beyinler aynı devletine milletine karşı saygı sevgi  helal olsun böyle vatanını milletini seven kollayan milletlere adam   sadece işinin peşinde    osmanlının  düzenini böyle ülkeler kural oarak uyguluyor bizde çoğumuz memleketimizi nasıl ayakta duracağını hesaplamayarak  rahat değilizde temelli bozgunculuğa devam ediyoruz aslımıza dönüp vatana millete sahip çıkalım gemi dalgalarda sallanıyor  tsunamiye yakalanmadan gemiyi maddi manevi  tehlikelerden koruyup zarar verenleri  dur diyecek adalet kanunları çıkaralım  Atatürk ne demiş adalet mülkün temelidir   gerisi uygulamaya kaldı mülkünün kaybolmasını istemiyorsan.