15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kadın alışveriş, erkek tasarruf seviyor

MasterCard tarafından, Türkiye’nin 11 şehrinde, bin kişiyle yapılan araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.

Türkiye’deki kadın ve yapıyor. MasterCard tarafından, Türkiye’nin 11 şehrinde, bin kişiyle, kadınlar ve erkeklerin harcama alışkanlıkları üzerine MasterIndex Araştırması yapıldı.

Araştırmada ellerine fazladan 40 bin YTL geçmesi durumunda genel katılımcıların yüzde 38’inin önceliğinin ev ve araba almak olduğu ortaya çıktı. Kadınların yüzde 42’si, erkeklerin ise yüzde 34’ünün ev ve araba almayı tercih ettiği kaydedildi.

Araştırmada fazladan 40 bin YTL’ye sahip olmaları durumunda kadınların sonraki tercihlerinin alışveriş, erkeklerin ise tasarruf yapmak olduğu ortaya çıktı.

Alışveriş yapmak kadınların yüzde 17’sinin ikinci tercihi olarak görülürken, erkeklerin yüzde 10’u için alışveriş yedinci sırada yer alıyor. Kadınların yüzde 11’i için ise, tasarruf yapmak yedinci sırada geliyor. Araştırmanın diğer sonuçlarına göre, kadınların yüzde 9’unun altın, yüzde 7’sinin de beyaz eşya almaya erkeklerden daha meraklı olduğu gözlenirken, erkeklerin ise yüzde 9’unun yeni iş kurma ve iş geliştirme, yüzde 6’sının da hisse senedi ve tahvil alma seçeneklerine kadınlardan daha ılımlı yaklaştığı ortaya çıktı.

ANKA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 14:48:36
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 14:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sacma IP: 84.72.178.xxx Tarih : 15.12.2007 21:44:20

Belki kadinlarimiz fazla alisveris yapabilirler ama unutmayinki evin gecimini ve ihtiyacini karsiliyorlar! Erkekler ise kacamak buldukca gece kulübleri vb.gibi yerlere akin ediyor ama orada mastercard icin fatura kesilmiyor! Saygilarimla NOT: mastercard mi biliyordu nenelerimiz dedelerimiz? Kredi kartlari ile ne yaptiginiz dakikasina ve saniyesine izleniyor... Birde borc ile yasiyorsunuz faiz ödeyerek. Bence dogru degil ayda 15bin YTL gelirin yoksa kredi karti ile gezmek ve alisveris etmek. Yabancilari zengin yapiyoruz ama kendimize hic bir hayiri yok!