22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Mesut Barzani, Erbil'e döndü

Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi Başkanı Mesut Barzani Erbil'e döndü.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi Başkanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi Başkanı Mesut Barzani Erbil'e döndü. Yaklaşık 15 gün önce hakkında vurulduğu ve iki PKK elebaşısı ile yurt dışına çıktığı iddiaları ortaya atılan Mesut Barzani, gittiği Avrupa ülkesinden sessizce döndü. Barzani'nin dönmesi ile ilgili resmi açıklama yapılmazken yarın ABD Ticaret Bakan Yardımcısı ile bir randevusu olduğu öğrenildi.


Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani de Londra merkezli Şark'ul-Evsat gazetesinde dün yayınlanan özel demecinde "Başkanın sağlığı çok iyi hiçbir terör saldırısı da ortada yok. Bu tür haberler düşmanların propagandalarından ibarettir. Başkan özel bir sağlık kontrolü için yurt dışına çıktı. Diş tedavisi yapılacak. Allaha şükür sağlığı çok iyi. Yakında da dönecek." demişti.

Barzani, "Bu gezi Başkan Barzani'nin şahsi ilk yurtdışı gezisi oluyor. Şüphesiz Kürdistan Başkanı sıradan bir insan değil. Şayet herhangi bir terör olayı olsaydı saklanması mümkün olmayacaktı. Başkanın yurt dışına çıkacağını herkesten önce yayınlamıştık." şeklinde konuşmuştu.

Mesut Barzani hakkında iddiaları ortaya atan İhlas Haber ajansı muhabiri ise Kürt yönetimi tarafından sınırdışı edilmişti.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 20:50:46
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 20:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melike f. IP: 88.254.250.xxx Tarih : 7.12.2007 21:55:15

SIR OLMAYAN: barzani'nin dönüşü ve bizim hükümet'in pişmanlık yasası hala geçerli açıklaması gizli bir eşgüdümmü var'ı çağrıştırıyor. Ancak asil türk milletinden hiç bir şey gizlenemez.Aksine bu tür saklanan ve fakat bizim milletimizin dikkatinden kaçmayacak olan bu ifadeler daha sonra sıkıntı yaratır. VE BU MİLLET TEDRİCİ SÖYLEVLERLE BİR YER VARILAMAYACAĞINI İYİ BİLİR. İÇERİDE DE İVME KAZANAN BİR D...P !... VE İÇERİDEN BU ARILAR ÇIKIYOR BAŞKA KOVANLARDA BEY ARIYOR.BİZİM KOVANIN BALINI BAŞKASINA VERİP PARASINI YEMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR.FAKAT HERKES AKLINI BAŞINA ALMALIDIR.TÜRK MİLLETİ ASLA YENİ SEVR MUAHEDELERİNİ KABUL ETMEZ.MÜSTEVLİLERİN SİYASİ EMELLERİNEDE BU ÜLKE KURBAN EDİLEMEZ.REHA -FEDA-SEDA. YANİ BU ÜLKE FEDA EDİLEMEZ.BUNU KİMSE AKLINDAN GEÇİRMESİN.TÜRK MİLLETİ UMULANDAN AKILLIDIR.OYUNA GELMEYİZ.FEDA EDİLECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK.BU MİLLET ONURSUZ DEĞİLDİR.