26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AIDS'i önleyen jel

HIV virüsünün bulaşma olasılığını yarı yarıya azaltan bir jel geliştirildi

Bilim adamları Viyana’da düzenlenen Uluslararası AIDS konferansı çerçevesinde, kadınlarda düzenli kullanılması durumunda HIV virüsünün bulaşma olasılığını yarı yarıya azaltan bir jel geliştirdiklerini açıkladı.

Güney Afrika’da denenen jelin AIDS‘e neden olan HIV virüsünü engellemek için özel olarak üretildiği ve anti-retroviral ilaçlar içerdiği belirtiliyor.

Yaklaşık 900 kadının katıldığı testler, jelin kadınlara virüs bulaşmasını bir yılın sonunda yüzde elli oranında azalttığını ortaya koydu.

Testlerde ayrıca jelin etkisinin 18 aydan sonra gerilemeye başladığı sonucu da çıktı. Dünya Sağlık Örgütü çığır açıcı olarak

.
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 22:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.228.xxx Tarih : 22.07.2010 03:05:23

50 yıl önce bilim insanoğlunun homosapiens denen modern insandan geldiğini savunuyordu fakat sonra homosapiensin sadece afrika kıtasındaki insanların olduğu yani siyah ırkın modern insanın atası olduğu beyaz ırkın ise homosapiens ile daha az gelişmiş olan neandertal insanı ile karışımı melez insandan geldiği ortaya çıktı ve insanın aklına şu geliyor acaba birileri en saf ırkı yani zencileri yani homosapiens ırkını yok etmek  mi istiyor zira bu hastalık oralarda daha fazla yaılıyor ve bu hastalık bu insanları daha çabuk öldürüyor  şimdi jel üretmişler ama iş işten geçmiş durumda afrikanın yarı nufusu muhtemelen 50 yıl içinde yok olacak