19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bilim dünyası şokta!

Endonezya'da yeni canlı türleri keşfedildi. 40 canlı türünden bazılarına isim bulunamadı

Endonezya’da okyanusun derinliklerinde yeni canlılar keşfedildi. Son teknoloji ürünü aletleri kullanan bilim adamları çok nadir görülen ve soylarının tükendiği düşünülen canlıları görüntülemeyi başardı.

ABD’li ve Endonezyalı bilim adamlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği üç haftalık araştırma sonucunda 40’tan fazla yeni bitki ve hayvan türü keşfedildi.

Bulunan canlılardan bazılarının etobur olduğu belirtilirken, söz konusu canlılar arasında çiçeğe benzeyen süngerler ve şimdiye kadar bildiğimiz deniz örümceklerinden 10 kat daha büyük yeni örümcek türlerine rastlandığı açıklandı.

Son teknolojiyle donatılmış Okeanos Araştırma gemisi, okyanusun bin 600 metre derinliğinde inceleme yaptı. Robotlar, sonar harita sistemleri ve yüksek çözünürlüklü kameralarla 54 bin kilometrekaralik bir alanı taradı. Araştırma sonucunda 100 saatlik video kaydı ve 100 bin adet fotoğraf elde edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 18:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuz aslantürk IP: 78.164.45.xxx Tarih : 29.08.2010 16:48:28

bu araştırma evrimcilere ders olsun.bu kadar şeye rağmen insanların evrime inanmaları tuhaf evrimi iddia eden daewin bile ititraf ediyor işin içinden çıkamadığını.adam ölüp gitmiş dahada hala peşinden giden zavallılar var yazıkk..evrenin tesadüfen olduğunu söyleyenlerin aklından şüphe etmek lazım...