18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Canlı yayın rekoru kırdı!

Eskişehir'de 102.0 frekansında yayın yapan Es FM Radyosu'nda ‘Taka Şov’ adlı programı hazırlayıp sunan 31 yaşındaki Yasin Hüseyinoğlu, 73 saat canlı yayında program yaparak rekor kırdı.

Hüseyinoğlu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunacağını söyledi.

Arifiye Mahallesi İki Eylül Caddesi'ndeki Es FM Radyosu'nda 1 Ekim Cuma günü saat 08.00'da ‘Taka Şov’ adlı canlı yayın programını sunmaya başlayan evli ve bir çocuk babası Yasin Hüseyinoğlu, 73 saat kesintisiz yayın yaparak rekor kırdı. Programını bugün saat 09.00’da sonlandıran Yasin Hüseyinoğlu, 2008 yılında Eskişehirli Gökhan Elbir’in 64 saat 37 dakikalık Türkiye rekoru ile yurt dışından bir kişiye ait olan 70 saat 10 dakikalık dünya rekorunu kırdığını söyledi. 73 saat canlı yayın programı sunan Yasin Hüseyinoğu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunacağını belirtti.

NOTER BULAMADI

Kendisinin Trabzonlu olduğunu, yaklaşık 11 yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Adapazarı ve İstanbul'daki çeşitli radyolarda çalıştığını ifade eden Yasin Hüseyinoğlu, 1.5aydan bu yana da Eskişehir’deki Es FM Radyosu’nda program yaptığını söyledi. Aynı zamanda bir giyim mağazasında da satış elamanı olarak çalıştığını anlatan Hüseyinoğlu, rekorunu tescillemek için noterlere başvurduğunu belirterek, “Ancak hiçbir noter gelmedi. Noterlerin bazıları gönderecekleri görevlinin dayanamayarak uyuyup kalacağını belirtti. Biz de programın orijinal kayıtları ile Guinness’e başvuracağız” dedi.

KARADENİZ TÜRKÜLERİ EŞLİĞİNDE OYNADIM

Bir süre önce de aynı radyoda hobi olarak 58 saat kesintisiz canlı yayın programı sunduğunu söyleyen Hüseyinoğlu, daha sonra resmi olarak rekor kırmaya karar verdiğini belirtti. Programında ağırlıklı olarak Karadeniz türkülerini çaldırdığını, fıkralar anlatıp dinleyicilerle sohbet ettiğini anlatan Hüseyinoğlu, “Eşimin yanısıra bana en büyük desteği dinleyicilerim verdi. İnternet üzerinden de yayınlanan programımı Artvin’den, Elazığ’dan, Manisa’dan ve çeşitli illerden dinleyenler bazen sabahlara kadar uyumayıp benimle sohbet etti. Rekoru kıracağıma inandıklarını söyleyerek bana sürekli moral verdiler. Ben de bu ’gazla’ rekoru kırdım. Program sırasında çaldığım Karadeniz türküleri eşliğinde zaman zaman kalkıp oynadım. Şimdi yapacağım ilk iş uyumak olacak” diye konuştu.

Eyüp Kelebek - DHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 12:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?