18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

En acımasız katil o mu?

ABD’de beş kadının ölümünden sorumlu olan bir fotoğrafçının tüm zamanların en acımasız ve büyük seri katili olduğuna ilişkin güçlü kanıtlar bulununca polis alarma geçti.

Rodney Alcala, 197’de 12 yaşındaki bir kızı kaçırıp taciz ettiği için tutuklandı. 34 ay hapis yattıktan sonra serbest kalan Alcala, 160 IQ seviyesi sayesinde 1978’de katıldığı bir çöpçatanlık programıyla ünlendi. Ancak kadınları kendisine mıknatıs gibi çeken adamın bir yıl sonra Los Angeles’ta 12 yaşındaki bir kızı ve dört kadını işkencelerle öldürdüğü ortaya çıkınca yeniden tutuklandı.

Öldürdüğü kadınların çıplak fotoğraflarını da çeken Alcala 5 cinayetten idama çarptırıldı. Ancak dedektifler, seri katilin evinde yaptığı aramada bir dolabın içinde 100’e yakın kadının fotoğrafını buldu. Polis, 1970’lerde çekilen karelerdeki en az dört kadının “kayıp” olduğu belirlenince fotoğraflarını basına verdi.

CNN’e göre şimdiden fotoğraflardaki 4 kadının daha bu katil tarafından öldürüldüğü belirlendi. Gazeteler ise fotoğrafçının kurbanı olan kadınların sayısının 10’a yükseldiğini ileri sürdü. Şu anda 66 yaşında olan Alcala, 30’dan fazla cinayet işleyen en büyük seri katil olan Amerikalı Ted Bundy’yi bile geride bırakabilir. 70’lerde TV’de yayımlanan bir çöpçatan yarışmasına katıldığı için “Çöpçatan katili” diye anılan Alcala’nın onlarca kadını öldürmüş olabileceği belirtiliyor.Orange County Mahkemesi’nde sunulan kanıtlar Alcala’nın bir kurbanını çivi sökmek için kullanılan ucu kıvrık bir çekiçle öldürdüğünü, diğer kadınlarıysa bayılana kadar boğazlarını sıkmasının ardından tekrar hayata döndürdüğü, bunu defalarca tekrar ederek öldürdüğünü ortaya koydu.

Kurbanından özür diledi

Mahkemeye Rodney Alcala’nın elinden sağ kurtulan kurbanlar tanık olarak katıldı. 66 yaşındaki seri katil, ifadesinde 50 yıl önce 8 yaşındayken tecavüz edip dövdüğü kadından, “Sana o şekilde davrandığım ve ölüme terk ettiğim için özür dilerim” dedi.

Karındeşen Jack ve Ted Bundy’yi sollayabilir

SERİ katil denilince akla ilk Karındeşen Jack ve Amerikalı seri katil Ted Bundy geliyor. Karındeşen Jack 1888’de Londra’nın gecekondu semti Whitechapel’da 20 hayat kadınını öldürdü. Amerikalı seri katil Ted Bundy ise 1974 -1978 yılları arasında, 30 fazla kadına tecavüz edip canlarını aldı. Kurbanlarının çoğuna tecavüz ettiğine ve ayrıca öldürdükten sonra da tecavüz edip, bedenlerini kestiğine inanılıyor. Suçunu itiraf eden Bundy, ABD’nin çeşitli yerlerinde çok sayıda genç kadını katletti. Amerikan seri katillerinin öncül örneği olarak kabul edilen Bundy, suçunu itiraf etti ve 24 Ocak 1989’da elektrikli sandalye ile idam edildi.
 

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 13:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?