27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İşte Günün Belediyesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Günün Belediyesi' seçildi. Belediye, inşaatına başladığı 6 bin 500 adetlik otoparkla şehir trafiğini rahatlatırken, belediyenin bu çalışmada kendi öz kaynaklarını kullanıyor.

Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu örnek alınacak çalışmasını ayakta alkışlarken, kendilerini 'Günün Belediyesi' ilan ediyoruz.

İŞTE HABERİ:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet binasının arka kısmında yer alan 6 bin 100 metrekarelik alana otopark yaptırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar için büyük önem arz eden otoparkı kendi öz imkanlarıyla yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince yapımı devam eden otopark alanında Büyükşehir'e ait 18 kamyon , 4 ekskavatör ve iki greyder çalışıyor. Otoparkın kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, trafiğin düzenlemesi amacıyla Salim Dervişoğlu Caddesi'ndeki Belediye Sarayı'nın arkasındaki alanda 2 bin 500 araçlık otopark inşa ediyor. Kocaeli'nin kent merkezinde en büyük sıkıntı park konusunda yaşanırken hizmet binasının arkasındaki otopark çalışmaları sona erdiğinde bu sıkıntı ortadan kalkmış olacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü teknik ekibi denetiminde önceki gün başlanan proje, toplam 6 bin 100 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Halen kazının yoğun şekilde devam ettiği çalışmalarda sırasıyla dolgu, asfalt ve çizgi çalışması yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Hizmet binası ve Sabancı Kültür Merkezi'nin arkasında kalan 6 Bin 100 metrekarelik alanda yürütülen çalışmalar, özellikle şehir merkezinde yaşanan otopark meselesini büyük ölçüde çözecek. Toplam 2500 araçlık otopark için 10 bin ton asfalt kullanılacak. Otopark sayesinde Salim Dervişoğlu Caddesi'nde yaz boyunca yaşanan trafik çilesi de sona ermiş olacak.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 13:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?