24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İşte yılın düğünü

Geleceğin kraliçesi, Prenses Victoria ile sevgilisi fitness hocası Westling rüya gibi düğünle evlendi

 

İsveç’te geleceğin kraliçesi, Prenses Victoria ile 8 yıllık sevgilisi fitness hocası Daniel Westling rüya gibi düğünle evlendi. Törene dünyanın dört bir yanından gelen 1150 kraliyet ailesi mensubu ve dünya lideri katıldı

İngiltere Prensi Charles ve Prenses Diana’nın 1981’deki düğününden sonra dünya ilk kez bu kadar görkemli bir düğüne tanıklık yaptı. Stockholm Katedrali’ndeki en büyük kraliyet düğününe dünyanın dört bir yanından 1150 kadar kraliyet üyesi ve liderler katıldı. 8 yıllık birlikteliğin ardından 32 yaşındaki Prenses Victoria ile dünyaevine giren 36 yaşındaki spor hocası Daniel Westling artık Prens Daniel ve Vastergotland Dükü olarak anılacak. Westling halktan gelen sıradan biri olduğu için ülkede tartışma yaratmıştı. Stockholm sokakları dün 40 bin gülle süslendi, çiftin resmini taşıyan kupalar ve çikolatalar günler öncesinden satışa çıktı. 19 askeri bando çeşitli yerlerde konser verdi. Ülkenin bugüne kadar gördüğü en geniş güvenlik önlemleri alındı, 8 bin polis görev yaptı.


Ajanslardan boykot

Düğünü 300 milyon kişi televizyondan canlı izleyecekti. Ancak İsveçli yetkililerin sadece İsveç Devlet Televizyonu’na çekim izni verme kararı büyük krize yol açtı. Reuters, AP ve AFP gibi haber ajansları düğünü boykot etti ve muhabirlerini çekti. Ajanslardan dünyaya fotoğraf, görüntü ve haber servisi yapılmadı. Bu da düğünün görkemine gölge düşürdü. Davetliler arasında Belçika Kralı Albert ve Kraliçe Paola, Danimarka Kraliçesi Margrethe ve eşi Prens Henrik, Hollanda Kraliçesi Beatrix, Ürdün Kralı Abdullah ve Kraliçe Rania, İspanya Kraliçesi Sofia, İspanya Prensi Felipe, Japon Prensi Naruhito’nun yanısıra 15 devlet başkanı yer aldı. Türkiye’yi ise Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk temsil etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 23:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 21.06.2010 11:47:55

Ilk defa bir Türk basinni  kutlamak geldi icimden. Ne kadar güzel olumlu tarafini yazmislar Acaba diyorum Türkiyede böyle bir durum olsaydi  ne ters düsüncede yazi yazarlardi Avrupada olunca ne kadar iyi olumlu olgun kaleminizden güzellikler akiyor hele bir kötü isleyin konuyu degil merasim salonunu memleketerine bile zor girersin Ne hala memleketimiz var herkez hür Ama senin  hürriyetinin basladigi yerde diger kisinin hürriyetine tecavüz ettigimizin farkindamiyiz.