25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Pisuvar kaldı memur gitti!

Görev yapan kadın memur yerine erkek çalışan atandı

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde pisuvarlı PTT'de görev yapan kadın memur yerine erkek çalışan atandı. Tuvalet konusunda iyileştirme yapılıp yapılmayacağının açıklanmadığını belirten Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, "Bu sorunun çözüldüğü anlamına gelmez. Memurların başka ihtiyaçları da var" dedi.

Nilüfer İlçesi'ne bağlı 100'üncü Yıl Mahallesi'nde bir alışveriş merkezi içerisine yeni yapılan PTT şubesinde bir kadın memur görevlendirildi. Ancak PTT'nın tuvaletine sadece erkeklerin kullandığı pisuvar yaptırıması nedeniyle kadın görevli, ihtiyaç durumunda çevredeki umumi tuvaletleri kullanmak zorunda kalıyordu.

Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Genel Müdürlüğün `PTT'lere tuvalet yapılsın. Yapılamayan yerler ise uygun yerlere taşınsın' talimatına rağmen Yapı İşleri Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı'nın tuvalet yerine pisuvar yaptığını ileri sürmüştü.

Basında çıkan haberlerin ardından olaya müdahale eden PTT yönetimi ise tuvaleti değiştirmek yerine, kadın çalışanı tuvalet bulunan Küçük Sanayi Panayır Şubesi'nde görevlendirmeyi tercih etti. yerine de bir erkek memur atadı.

Memurların insani ihtiyaçlarını karşılayacak ortamın sağlanamadığını tekrarlayan Avcı, "Haberlerden sonra PTT bayan memuru başka bir semtte görevlendirerek yerine erkek memur atadı. Fakat bu sorun çözüldü anlamına gelmez. Memurların başka ihtiyaçları da var" diye konuştu.
 

Sebile Çetin - DHA - Vatan
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 17:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?