18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sular yükselince

Mogan Gölü'nde suların yükselmesiyle birlikte kamış aralarında bulunan katı atıklar ile sivrisinek larvalarının kıyıya vurması sonucu çirkin görüntüler oluştu. Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı’nca her yıl temizlenen göl yüzeyinde bu yıl çalışma yapılmadı. Gölbaşı Belediyesi’nin verdiği ödenekle personel ve kayık kiralanıp, göl yüzeyinin temizlenmesi sağlanıyordu.

Mogan ve Eymir Gölü'nde larva dönemi olduğu gerekçesiyle ilaçlama yapılması gerektiği belirtildi. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl yapılan ilaçlama çalışmasının bu yıl başlamadığı belirtildi. Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği 2'nci Başkanı Doğan Çağatay, Mogan Gölü kıyılarında temizlik yapılması gerektiğini belirtirken, “Larva ile mücadele dönemi olması nedeniyle biran önce ilaçlama yapılması gerekiyor. Larva mücadelesi zamanında yapılırsa, sivrisinek sorunu da o kadar az olacaktır” dedi.

Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nde suların yükselmesi sonucu Atatürk Sahil Parkı’nın kıyı bölgesine zincir çekerek korkuluk yaptı. Gölbaşı Belediyesi'nin plan ve projelerden sorumlu müdürü Mehmet Odabaşı, Atatürk Sahil Parkı’nda suların biraz daha yükselmesiyle birlikte tahliye kanal kapağının biraz daha açılarak suyun Eymir Gölü’ne gönderileceğini belirtti. Odabaşı, “Mogan Gölü’nden su tahliyesi için DSİ tarafından yapılan demir kapaklar indirilerek suyun yoğun şekilde gitmesi engellendi. Halen Eymir Gölü’ne su gönderiliyor” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 19:18:33
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 20:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?