17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bu ne perhiz?

Damga, 28 Mart Nil Demirkazık diye bir kadın türettik ya... Yine bir yolunu bulmuş, tüfekle fotoğraf çektirip gazetelere girmiş. Damga da “Nil Demirkazık yine ortaya çıktı ve Diyarbakır’da Rambo’culuk oynadı. Hem gazeteciler hem de okurlar bıktı. İnşallah Irak’a canlı kalkan diye gider de bir süre rahat ederiz...” diyor.

Ne kadar bıktığını da başlığıyla belli ediyor: Nillallah! Damga Nil Hanım’dan illallah diyor ama, pek bıkmışa benzemiyor, bu habere yarım sayfa ayırmış, Nil Demirkazık’ın 6 tane de fotoğrafını kullanmış.

Habertürk, 28 Mart AKP Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, “Ben AKP’liyim, ama aslında marksist-leninistim. Gençliğimde Castro’yu öven marşları ve türküleri çok söyledim. Fidel büyük bir sosyalist, büyük bir lider” demiş. (Liderden anlar bu takım...) Gazetenin haberine göre “CHP’li Zülfü Livaneli de AKP’li Gündüz’ün marksist olduğunu bildiğini söylemiş.” Türkçe’de “Bozacının şahidi şıracı” diye bir laf vardır, Livaneli "eski marksist" ne demek, uzman sayılır.

YOK DEVE

Sabah, 28 Mart Sabah gazetecilik anlaşıyını değiştirdi. Eskiden Hürriyet’e, Milliyet’e rakip gazeteydi, şimdi Star’ın, daha doğrusu Damga’nın koridoruna girdi. 28 Mart manşeti şöyleydi : “Bağdatlılar, Kuran’ın Fil Suresi’ndeki Ebabil mucizesiyle ABD’ye direniş arasındaki benzerliği konuşup güç buluyor.” Başlık : Ebabil morali Haberin içerideki başlığı daha da ilginçti : Irak’a güç veren garip bir mucize (Garip olmayan mucizeler de vardır biliyorsunuz!) Hatırlar mısınız bilmem, Fil Suresi bir efsaneye dayanır. Habeşistan’ın Yemen Valisi’nin fillerden oluşan dev ordusu tam Kabe’ye saldırmak üzereyken, Ebabil kuşları, ağızlarında ve pençelerinde taşıdıkları taşları ordunun tepesine atarak, Mekke’yi kurtarır. Irak halkı, Amerikan ordusu kum fırtınasına yakalandı ya, bu mucizenin tekrarlandığına inanıyormuş, (gariban), Sabah da bunu ciddi ciddi mahşet yapıyor. Artık başlık uzmanı oldunuz, size bir soru : Siz olsaydınız bu habere ne başlık atardınız? Ben mi ? Ben ne başlık atardım söyleyeyim mi? “Ebabil bir kuştur, ABD Başkanı Bush’tur!”

İSTEYENİN BİR YÜZÜ

Sabah, 28 Mart Hıncal Uluç köşesinde, 1963 yılında, Wisbaden’de bir Amerikan askerî otelinde çok sevdiği Arrow marka gömleğini unuttuğunu ve nasıl kahrettiğini yazmış, Arrow’u Türkiye’ye getiren işadamı da, bu yazıyı okuyunca, derhal bir gömlek göndermiş Hıncal Abi’ye, o da yazıyla teşekkür ediyor. Ben de 1989’da Doğan marka arabamı çaldırınca nasıl üzülmüştüm, nasıl üzülmüştüm!..

SİZ AVUKATIN AVUKATI MISINIZ?

Güneş, 28 Mart Denizlili Pervin Hanım, 1994’te bir avukata aşık olmuş. Habere göre “adamın evli olduğunu öğrenmesine rağmen ilişkiyi sürdürmüş.” Avukat, nüfus cüzdanında “tahribat yaparak” (... diyor haber. Asıl tahribat sensin be gazeteci, ona tahrifat derler, tahrifat!) eski eşini boşamış ve bu kadınla evlenmiş. Habere göre, durum ortaya çıkınca Pervin Hanım hapse girmiş, ardından avukattan boşanmış, son olarak da bu hayvandan dayak yemiş, burnu ve kolu kırılmış. Güneş gazetesi de sanki “oh olsun!” diyor. Başlık : Etme bulma dünyası Sana ne be adam? Kadına oh olsun demek sana mı kaldı? Ayrıca, zina yapan, evrakta sahtecilik yapıp karısını boşayan, son olarak da bu kadıncağızı döven dıııııt'ın hiç mi kabahati yok?

BİR KARAR VERİN ARTIK

Star Box Magazin vs ile Sabah’la Günaydın, 28 Mart Hülya Avşar ile Duygu Asena kapıştı ya, aynı gün, aynı haberin iki gazetede verilişi. (Diğer gazetelere de baksanız manzara aynıdır muhakkak, ama ben bu ikisini not etmişim.) Star Box Magazin : Hülya’ya müthiş tokat - Yazar Duygu Asena, Avşar Kızı’nı yerden yere vurdu ! Sabah’la Günaydın : Hülya’dan yaylım ateşi – Avşar Kızı kendisiyle dalga geçmekle suçladığı yazar Duygu Asena’yı yerden yere vurdu Kim kimi kündeye getirdi, bir karar verseniz de bilsek. *

İYİ DALGA GEÇMİŞLER

Hürriyet, 25 Mart Geçen haftanın en matrak haberiydi, Çin Pentagon’la çok fena dalga geçti. Amerikan uçakları Kosova savaşı sırasında eski Yugoslavya’yı bombalarken, Çin’in Belgrad Büyükelçiliği’ni vurmuş, Pentagon da “CIA yanlış koordinat verdi” diye özür dilemek zorunda kalmıştı, hatırlar mısınız? Rivayete göre, Çin, Irak’ı bombalayan Pentagon’a, Belgrad’daki elçiliğinin koordinatlarını peşinen vermiş, “Aman bari bu sefer bir yanlışlık yapmayın!” demiş. *

ÇİNG ÇANG ÇONG

Habertürk, 27 Mart Kenan Erçetingöz köşesine İngilizce başlık atmış, yazısına da şöyle girmiş: “Çinliler’in ilginç bedduaları vardır. Mesela onlar birine beddua etmek isterlerse, ‘May you live interesting times!’ derler... Yani ‘ilginç zamanlarda yaşa, başın hiç dertten ve düşünceden kurtulmasın!” Çinliler neden birbirlerine ‘May you live interesting times!’ diye beddua ederler peki, onu biliyor musunuz ? Çünkü Çin’de kimse İngilizce anlamaz, böylece kavga çıkmaz! (Habertürk’ün bu sayfasının başlığı da Çince zaten : “Talk of the town”)

Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 00:00:01
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 10:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?