18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hediye Eksperi Köşe Yazarları (na) - Nazım Taşkınsu

E Posta: taskinsu@hotmail.com.tr

Perşembe günü neredeyse tüm gazetelerinin ortak haberi Emine Erdoğan’a hediye edilen pırlanta mercan karışımı, 30.000 dolarlık gerdanlıktı. Başbakan Erdoğan dün gerdanlığın değerinin 10.900 dolar olduğunu, mal bildiriminde bulunacaklarını söyledi.

Gerdanlığı hediye eden Storks Kuyumculuk’un sahibi Muammer Alkım bu işten en karlı çıkan oldu. 10.000 dolara babalar kimi iki gün üst üste reklamını yaptırdı. Birden fazla gazete, onlarca köşe yazarı da alet oldu. Helal olsun Alkım’a...

Bu hediyenin alınıp alınmayacağının konuşmak, yazmak abesle iştigalden başka bir şey değil. Emine Erdoğan’a daha önce de “üç yüz yıllık şal, çini vazo, Malatyaspor forması, el işlemeli örtü, yağlı boya tablo, Kur’anı Kerim, broş ve kolye” hediye edilmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve eşine mutlaka her gittiği yerde hediyeler verilmektedir. Ziyarette bulundukları ülkenin eşdeğer devlet adamı ve eşi, Erdoğan ve eşine hediyeler verebilir. Bunlar haricinde Muammer Alkım gibi ucuz reklam peşinde koşan uyanıklar, yalayıcılar, iş takipçileri ve aracılar hediye vermek için yarışırlar.

Hediye alınır ancak ‘sınırları aşan bir hediye’ ise daha sonra aynen geri iade edilir. Bunun manşetlere taşınmasından sadece Muammer Alkım karlı çıkmıştır.

Ve saygı değer köşe yazarları.... Günlerdir, ‘aman alınır mı, hemen iade etmeli, yakışmaz, ayıp’ diye diye gerdanlık hikayesini köşelerinize taşıdınız. Kiminiz elli bin dolar kiminiz üç yüz bin dolar dedi. Kiminiz paha biçemedi. En son otuz bin dolarda ortayı buldunuz. Ancak Başbakan 10.900 dolar dedi. Kaç paraysa kaç para? Size ne?

Siz yılbaşlarında, bayramlarda, seyranlarda şahsınıza gelen ‘şampanyaları, kravatları, gömlekleri, porselen kahve takımlarını, Havana purolarını, parfümleri, çikolataları’ ne yapıyorsunuz? Mal beyanın da mı gösteriyorsunuz? Fakir-fukarayı mı dağıtıyorsunuz?

Size gelen hediyelerin değeri belki Emine Erdoğan’ın gerdanlığı kadar etmez. Ama bu hediyeler yazı yazarken kaleminizin ucunun kırılmasına, sağa-sola kaymasına, klavyenizin bozulmasına, harf karakterlerinin kötü çıkmasına ETKİ ediyorsa;

İşte o zaman Başbakanın eşi otuz bin dolarlık değil üç milyon dolarlık hediye alsa dahi siz bir şey diyemezsiniz!

Yeremezsiniz...
Eleştiremezsiniz...
Yorum yapamazsınız...

İğneyi (kendine batırmayı bırakın) eline alamayan zatlar, köşelerinizde çuvaldızları başkalarına saplamaya çalışmayın!

Yemez....
NAZIM TAŞKINSU - SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 21:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?