20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

DP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN SOYLU

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin 3. turunda Süleyman Soylu en çok oyu aldı ve genel başkan seçildi.

Seçimlerde aldığı ağır yenilgiden sonra Demokrat Parti Genel Başkanlığından ayrılma kararı alan Mehmet Ağar'ın yerine yapılan olağanüstü kongrede 529 delegenin oyu ile Süleyman Soylu seçildi.


Selim Sırrı Tarcan Spor salonunda gerçekleştirilen 4'üncü olağanüstü büyük kongrede genel başkanlık için 16 isim aday olduğunu duyurdu. Ancak genel başkanlık seçimlerine 10 aday girdi. Bin 210 kayıtlı delegenin bulunduğu kongrede genel başkanlık yarışı Çiller'in desteklediği Süleyman Soylu ile Mehmet Ağar'ın desteklediği Çağrı Erhan arasında geçti. 3 turda tamamlanan seçimde yarışı kazanan Süleyman Soylu oldu.
Genel Başkanlık için yapılan ilk tur oylamaya kayıtlı bin 210 delegeden 954 delege katıldı. 917 delegenin oy kullandığı seçimlerde adayların hiç biri genel başkan seçilmek için gerekli olan 606 oya ulaşamadı. İlk tur oylamada 911 geçerli oyun 477'sini Süleyman Soylu, 428'ini ise Çağrı Erhan aldı. İlk turda sonuç alınmayınca ikinci tur oylama öncesinde delegeler nezdinde bu kez kulis faaliyeti başladı. Oyunu kullanan bazı delegelerin kongre salonundan ayrılması genel başkan adaylarını sıkıntıya soktu. İkinci tur oylamaya katılmaları için kongre divanı ile genel başkan adayları delegeleri telefonla salonuna getirmek için büyük çaba sarfetti. İkinci tur oylama başlamadan genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan bazı isimler Erhan'ın lehine, bazıları ise Süleyman Soylu lehine çekildiklerini açıkladı.

İKİNCİ TUR OYLAMADAN DA SONUÇ ÇIKMADI
İlk turda adayların hiçbirinin gerekli oyu alamaması üzerine ikinci tur oylama yapıldı. İkinci tur oylamada da hiçbir aday gerekli olan 606 delegenin oyunu alamadı. Çağrı Erhan'a 397, Süleyman Soylu'ya 472 oy çıktı.

SOYLU ÜÇÜNCÜ TURDA GENEL BAŞKAN
DP'nin olağanüstü kongresinde genel başkanlık seçimleri ancak üçüncü turun sonunda tamamlanabildi. Üçüncü turda Çiller'in desteklediği Süleyman Soylu 529 delegenin oyu ile genel başkan seçildi. Ağar'ın desteklediği Çağrı Erhan ise 271 oyda kaldı. Böylelikle DP'de Süleyman Demirel'den sonra 'ikinci Süleyman' devri de başlamış oldu.

ERHAN SONUÇ AÇIKLANMADAN SALONDAN AYRILDI
Bu arada, üçüncü turun sonuçları açıklanmadan önce Erhan kürsüye gelerek, "birleşme bütünleşme adına destek veren partililere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biraz sonra ilan edilecek neticenin partimize ve Türk demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Göreve başlayacak ekibi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diyerek salondan ayrıldı.
Genel Başkanlık seçimlerinin tamamlanmasından sonra da Genel İdare Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı ve Merkez Karar Kurulu seçimleri yapıldı.

ÖZGEÇMİŞ
1969 yılında İstanbul'da doğan ve Plevne Lisesi mezunu olan Süleyman Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.
Meslek yaşamına 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başlayan Soylu, siyasal yaşamına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda başladı.
1987-1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlenen Soylu, 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
17 Temmuz 1995 yılında 25 yaşında Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığına getirilen Soylu, Türkiye'nin en genç ilçe başkanı seçildi.
Soylu, 1999 yılında seçildiği İstanbul İl Başkanlığı görevini ise 3.5 yıl sürdürdü.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 08:20:32
Güncelleme :7 Ocak 2008 Pazartesi 09:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATMA KARABIÇAK IP: 88.235.225.xxx Tarih : 2.01.2009 22:51:55

ben fatma karabıçak osman başın ablası arnavutköy haraçı belediye seçimlerinde bizim evde seni misafirimiz olarak kapımızı açtık ve bir de çiçek almıştınız bir toplantı yaptın hatırladıysanız ve benim kardeşim osman dan dolayı tanıyorum seni ve getirdiğin çiçeği saklıyorum ama seninle görüşmeyi çok istiyorum neden biliyormusun senin bu kadar ilerleyipte sevilmene çok sevindk ailecek ne olur ulaş bana ben seni çok anlatıyorum seni genede destekliyorum şu an giresun kadın kollarındayım ben gazi osman paşaimeyil atarsan sevinirim