22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

PAZARDAN ÇIKIP, 'ABİYE'NİN KRALI OLDU

Çorum'da yaklaşık 30 yıl önce kendi diktiği gömlek ve pantolonları pazarlarda satarak iş yaşamına atılan Yusuf Gevenci, İzmir, Çorum ve İstanbul'da kurduğu fabrikalarda artık yurt dışına gelinlik, nişanlık ve abiye kıyafetler ihraç ediyor.

İzmir'de gelinlik sektörünün önde gelen firmalarından birine sahip Yusuf Gevenci, 1963 yılında işe Çorum'da işportacılık yaparak başladığını belirterek, pantolon, gömlek dikerek pazarlarda sattığını, ardından çorap ve trikoya yönelerek işi büyüttüğünü anlattı.

Kaliteli mal satmaya kendini odakladığını kaydeden Gevenci, önceleri İstanbul'dan kaliteli ürün alıp sattığını, daha sonra kendine ait 6 katlı iş yerini kurup Çorum'da 3. kuşağa perakende ürün pazarladığını anlattı.

1970'ten itibaren İzmir'de ticari ilişkiler kurduğunu ve 1993 yılında İzmir'e yerleştiğini dile getiren Gevenci, gelinlik, nişanlık işine de İzmir'de başladığını ifade etti. Gevenci, mal satıp para kazanmak yerine kaliteyi üretip markalaşmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu hedefinde de başarıya ulaştığını kaydeden Gevenci, ''Hocazade'' markasını yarattığını, bugün Çorum, İzmir ve İstanbul'daki fabrikalarında toplam 200 kişinin çalıştığını ifade etti.

Arap ülkelerinden Avrupa'ya gelinlik, nişanlık ihraç ettiğini belirten Gevenci, yılda 2-3 bin gelinlik ve nişanlık ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

36 ile 60 beden arasında gelinlik ve abiye üreten tek firma olduklarını anlatan Gevenci, 2005 yılından itibaren kendilerini kalite belgesine odaklandırdıklarını, 30 Kasım 2007'de de kalite belgesini almanın gururunu
yaşadığını söyledi.

Gevenci, ''ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi belgesini aldık. Bu bizim satış ve ihracat rakamlarımızı çok olumlu etkiledi'' dedi.

Gevenci, tekstil sektöründe kalifiye eleman sorunu yaşandığına da işaret ederek, sektörün her kademesinde iyi elemanlara ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 11:15:26
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 11:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?