16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

KOMANDOLAR KAÇIŞ YOLLARINI KAPATTI

TSK, havadan bombaladığı başta Kandil olmak üzere diğer PKK kamplarından kaçacak teröristlere karşı önceden komando timleri yerleştirdi. Özellikle Kuzey Irak sınırımıza yakın bölgelerdeki bombalanan kamplardan kaçan teröristlerin kaçış yolları topçuyla ateş altına alındı. Oradan kaçan teröristler ise önceden bölgeye yerleştirilmiş komando timlerimiz tarafından karşılanıyor.

HELİKOPTERLER DE DEVREDE

Bu harekat ve kaçış yolları çok önceden koordinatlarıyla birlikte Genelkurmay Karargahı tarafından belirlenmiş. Güvenlik güçleri, sabah saat 05.00'da Irak sınırına top atışına başladı. Yaklaşık yarım saat süren atışlarda, 21 adet top sesi duyuldu.İlk top atışlarının ardından güvenlik güçleri, saat 06.15'te tekrar top atışı yaptı.Öte yandan, sınır ötesi nokta operasyonunun sabaha karşı sona ermesinin ardından Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan cobra ve skorsky tipi helikopterler, Gabar ve Küpeli dağlarına doğru hareket etti.


İletişimleri kesildi

Bombalamada teröristlerin dünya ile iletişimleri de darbe aldı. PKK'nın 8 uçaksavarını imha eden ve örgüte ağır kayıp verdiren F- 16'lar, teröristlerin dünya ile iletişim kurduğu ve internet yayınlarının yaptığı sığınakları da vurdu. Bombardıman sırasında örgütün birçok kontrol noktaları da imha edildi.


Irak'tan Türkiye'ye 'protestosuz' nota

Irak merkezi hükümeti dün Türkiye'ye Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyon sırasında meydana gelen zararları kayda geçirmek amaçlı bir nota verdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Irak merkezi hükümeti, dün Türkiye'ye bir nota verdi. Notanın bir protesto notası mahiyetini taşımadığı vurgulanırken, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerinin vurulması sırasında bazı zararlar olduğunun iddia edildiği ve notanın bunları kayda geçirmek üzere verildiği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 06:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alperen özdemir IP: 88.230.93.xxx Tarih : 17.12.2007 15:55:30

wallaha ii yapmışınız kapatmakla kaçamazlar artık!!