19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ANTALYA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Antalya turizmde rekor üstüne rekor kırarken, daha çok yerli turistin tercih ettiği Bodrum henüz sezondan umduğunu bulamadı. Haziranı kötü geçiren Bodrum'daki oteller temmuz ve ağustostan medet umuyor..

Türkiye bu yıl hızla 25 milyon turist hedefine koşarken özellikle Antalya, rekor üstüne rekor kırıyor. İlk altı ayda 3 milyon 358 bin turisti ağırlayan Antalya 20 Temmuz Pazar günü havayoluyla 59 bin 6 turist gelmesi ile yeni bir rekora daha imza attı. Rakamlara bakıldığında Antalya'nın 20 Temmuz itibarıyla 4 milyon 527 bin turist sayısına ulaştığı görülüyor. Geçen yıla oranla turist sayısında yaşanan yüzde 22 oranındaki artış otelcileri memnun etti. Antalya'ya gelen turist sayısı geçen yılın aynı döneminde 3 milyon 707 bin 45'te kalmıştı.

HAZİRAN KÖTÜ GEÇTİ
2008 sonunda 9 milyon turist hedefini önüne koyan Antalyalı turizmcilerin yaşadığı bu sevinci ise Ege sahillerinde tesisleri bulunan otel sahipleri şimdilik imrenerek izliyor. İlk altı ayda Kuşadası'na gelen yabancı turist sayısında yüzde 9'luk bir düşüş gözlenirken, özellikle yerli turist ağırlıklı çalışan Bodrum artışta Antalya'nın gerisinde kaldı. Önce Avrupa Futbol Şampiyonası, ardından da siyasi belirsizliğin yerli turistin tatil tercihini ertelemesine neden olduğu dile getirilirken eylül ayında başlayacak Ramazan'ın da düşüş yönünde etkili olacağı ifade ediliyor. Bodrum'da özellikle haziran ayının oldukça kötü gittiği doluluk oranlarının yüzde 40-50'lerde kaldığını ifade eden Bodrum DivanPalmire yetkilileri, "Bodrum iç pazar ağırlıklı çalışan bir destinasyon. Haziran ayı kötü geçti ama temmuzda doluluk oranları yeniden yüzde 70'leri aştı. Biz haziran ayının kötü gitmesini siyasi belirsizliklere bağlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ULAŞIMDA SORUN VAR
Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel de genel olarak Bodrum'un destinasyon olarak Avrupa'nın daha az dikkatini çektiğini belirterek, "Yatırımların Bodrum bölgesinde artış göstermesine rağmen yurtdışından gelen talebin aynı oranda arttığını söylemek mümkün değil. Bunun sebeplerinden biri sezonun Antalya'ya göre daha kısa olması ve ulaşımda yeterince kapasite ayrılmaması. Bodrum bölgesi lokal satışlar nedeniyle yüksek sezonda yüksek doluluklara ulaşıyor ancak Avrupa ve Rus misafirlerden ilgi görmüyor" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 07:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?