18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ahmedinejad gibiler oldukça.....

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İslam Konferansı Örgütü Olağanüstü Zirvesi için bulunduğu Mekke'de yaptığı açıklamada, İsrail'i bir ‘ur’a benzeterek İsrail'in Almanya veya Avusturya'ya nakledilmesi gerektiğini söylemiş.!

Yanılmıyorsam aynı adam daha önce de İsrail’in haritadan silinmesi gerektiği şeklinde bir demeç de vermişti.

Nedendir bilinmez, geri kalmış toplumlarda Ahmedinejad’lar hiç bitmez.
Sanki ülkenin açlık, susuzluk, geri kalmışlık, işsizlik, insan hakları, kadın hakları, işkence, mollaların yaptıkları akılalmaz şeyler (muta nikahı vb) gibi hiç bir derdi yok.

Bütün dertleri İsrail ve Museviler.

İran halkını kendi dertlerinden ve problemlerinden uzak tutabilmenin tek afyonu.

Kendime hep sormuşumdur, bu gibi toplumlara Ahmedinejad’ları Allah mı gönderir,
yoksa bu toplumlar, Ahmedinejad’larını kendileri mi yaratırlar?

Büyük ihtimalle bu toplumlar Ahmedinejad’larını hep kendileri yaratmaktadırlar veya Allah bu topluluklara Ahmedinejad’ları rızk olarak yeterli görür.

Çünkü Allah; Kulları için için daima en iyisini verir veya yaratır. “Göklerin ve yerin anahtarları onundur. Dilediğine rızkı bol verir ve dilediğine kısar. Şüphesiz O her şeyi hakkı ile bilendir. (Şura suresi 12.ayet)”

Ben İran dışında yaşıyan bir İranlı olarak eğer İran dışına çıkmasa idim böyle bir ayetin olduğunu da kesinlikle bilemezdim. Çünkü İran’da Kuran’ın Arapça’dan başka bir dille okunması (Farsca dahil) mollalar tarafından kesinlikle cezalandırılmak demektir.

Şimdi yukarıdaki ayetin ne demek istediğini iyice anladıktan sonra ülkesini seven bir iranlı olarak soruyorum.

Bize ne İsrail’den?

İsrail bu güne kadar biz İran’a ne yapmış, Gelip İranla savaşmış da binlerce İranlı’yı mı öldürmüş? İran’ın bugün içinde bulunduğu geri kalmışlığın, zavallılığın nedeni mi olmuş?

Eğer Kuran’a inanıyorsak bu ayet diyorki: Göklerin ve yerin anahtarları onundur. Dilediğine rızkı bol verir ve dilediğine kısar. Şüphesiz O herşeyi hakkı ile bilendir.

Bu da bence şu demektir : İsrail halkı, Museviler çalışkandırlar, iyidirler ki Allahu Teala onlara veriyor. Biz İranlı müslümanları da zavallılığımızla boğuyor.

Cenk Armar

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 23:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
S. Aslan IP: 84.5.128.xxx Tarih : 19.12.2005 20:00:06
Ahmedinecatlari da Tanrilari da insanlar yaratir. Insan beyni her seyi yaratmaya muktedirdir. Kaf Daginin ardindaki devleri de o beyinler yaratmamis midir? Hallaci Mansur'a "enelhak-ben Tanriyim" dedirten de o beyin degil midir. Kisacasi, SAYET INSANLAR OLMASAYDI ONCE TANRILAR? SONRA DA TEK TANRI OLUR MUYDU? Kafatasi icindeki sinir uclarini birbirine surtmeyi becerebilirseniz bu sorunun cevabini bulabilirsiniz... Insana saygim sonsuzdur.