19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İşadamına Takoz Olmayın

Güzel Türkiye’min siyasileri yeter ki sizler işadamlarına engel olup, takoz koymayın, inanın sizin yapamayacağınız her şeyi işadamları yapar.
***********
Almanya’daki Türkler’in entegrasyonunun konuşulduğu toplantıda, türbanlı bir öğrenci Merkel’e, “Başörtülü olmamdan etkileniyorum. Burada köylü ve eğitimsiz olarak görülüyoruz” dedi.

Merkel ise, “Sizler eğitimlisiniz. Bunu takmayı annen mi yoksa sen mi istedin? Ablan takmasaydı sorun olabilir miydi? Bu soruları sormaya cesaret edemeyince sorun oluyor” dedi.
***********
Londra’daki Madame Tussauds Mumya Müzesi’ndeki çirkin Atatürk’e benzemeyen bir Atatürk heykeli vardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm makamları yıllarca bu heykelin değişmesini istemelerine rağmen beceremediler. Ama bir işadamı, “değiştirin şu heykeli” dedi ve heykel değiştirildi.
**********
Dünyanın önde gelen yayınevlerinden birisi, yıllar boyu yayınlarında, “Türkiye’de Ermeni soykırımı yapıldı” konusunu işliyordu. Yine bir işadamımız, “Bırakın bu palavraları ve işimize bakalım” dedi ve bu önemli yayınevi, görüşünü hemen değiştirdi.
***********
Belçika bir avuç ülke. Halkının tamamı zengin olsa, bizim ülkemizin yüzde 10’u bile yapmaz.. Ama gel gör ki, adamlar bizimle dalga geçiyorlar. Elle tutulur, gözle görülür olan bir katili bile cezalandırmıyor, bize vermiyorlar. Çünkü, TC yetkilileri bu ülkeye yeterince saygınlık kazandıramamış.
**********
Ama ben inanıyorum ki, yine bir işadamı bu ülkenin en üst düzey yöneticisine “Siz nasıl bir hukuk ülkesiniz , verin şu katili” diyecek ve alacak. 
******

Dünyanın her yerinde işadamı, işadamıdır. Adım atarken, adımlarımdan nasıl para kazanırım diye düşünür. Washington’da Beyaz Saray için, Paris te  Notre Dame Kilisesi için binlerce işadamının ağzının suyu akar, “Şu binaları nasıl ele geçirsem de, otel, diskotek yapsam” diye.

Güzel Türkiye’min siyasileri yeter ki sizler işadamlarına engel olup, takoz koymayın, inanın sizin yapamayacağınız her şeyi onlar yapar.

Siz sadece dünyadaki her ülke yönetiminin yaptığı gibi, ülkeyi kötü niyetlilerden korumak için gerekli yasaları çıkarın. Eğer bunları yapabilirseniz, inanın en kısa zamanda Türk işadamları bugün gıpta ile baktığınız dünya devi firmaların tepe noktasında olurlar. Ve, Diaspora falanda havagazı olur.

Salim Alpullu
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 15:11:46
Güncelleme :13 Şubat 2008 Çarşamba 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?