22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ben size demedim mi?

Kısacık yaşamlarımızda büyük çelişkiler yaşıyoruz.Yaşamın rengide çelişkiler gibi...

"Ben artık insanları tanıyorum" diye düşünsekde, asla tanıyamıyoruz. Küçük basitliklerle tüm dengeleri bozabiliyoruz. Bu benim yaşadığım bir olay sonrası düşüncem ama şunu biliyorum ki, hepimiz benzer olaylar yaşıyoruz.

Doğamız gereği bencilliğimiz ve ön plana çıkma tutkumuza , insanları kullanmak fikrine üstün insan olma düşüncesi de eklenince, değerlerimizi sıfırladığımızı algılayamıyoruz.

Eleştiren ve eleştirileri kabullenen insanlar asla olamıyoruz. Ben bu hafta gündemi fazla takip edemesem de, yine aynı senaryoların yaşandığını düşünüyorum.

Yıllar yılı devenin tellal, pirenin berber olduğuna ve iyilerin kötülerden başarılı olduğuna inanmışız. Masallar dinlemişiz ve masallar anlatmışız. Büyümüşüz çağa ayak uydurup senaryolar yazmaya başlamışız. Biz masal kültürünü benimsemişiz. Olmayacakları oldu gibi gösterip, kendi basitliklerimizde boğulmuşuz.

Gündemi oluşturan konular hakkında bahislere girmişiz ve (çoğu tutmasada önemli değil ! ) "Ben size demedim mi? Yapılan yanlış analizler unutulsa da doğru asla unutulmaz. O analiz yaşam boyunca onun övünç kaynağı olup çıkar. Biz bu şekilde devam etmişiz yaşama.

Bende şehzadeler şehri, elma diyarı memleketim Amasya'dayım bu hafta ve bazı girişimlerim oldu. Hayal kırıklığına uğrasamda kendime kızdım. Ben insanların " kraldan daha kralcı" olduğunu yine unutmuşum.

Bir haberin hangi sayfada olup olmadığının sorun olmayacağımı algılayamamışım. Sitemim sayın meslektaşıma. Bir güzellik yaratılmaya çalışılıyorsa destek vermek yerine, nasıl olur diye yok etmek mi gerekir. Amacımız aslında aynı. Peki arada yaşanan sorundaki, fark ne anlayamadım.

Gündemde ilgilenilecek daha büyük sorunlar yok gibi bakın bende bireysel kırgınlıklarımı yansıtıyorum. Ben de sıradan insanım ve ben de içsel egolarıma yenik düşebiliyorum. Ah bir şu egolarımızı yenebilsek, birliktelikleri yakalayacağız.

Bilinçli bir toplum olma yolunda atılan her adım; kişisel çıkarlar yüzünden engellenmiyor mu? Bizler yaşadığımız sürece bu sorunlar bitmeyecek. Yetiştirdiğimiz çocuklarımıza bizlerde atalarımız gibi masallar anlatacağız. Bire bin katıp akıllarını karıştıracağız. Belki de gündem ve çağın vebası internet sayesinde hayal dünyasında yok olacak geleceğimiz.

Bende yıllar sonra hangi analiz doğru çıkarsa yazacağım "Ben size demedim mi?"

Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 13:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?