16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İstikrar devam edecek mi?

İnsan yaşadıklarını ve gördüğü olumsuzlukları bir kağıda dökse idi. Yaşamı boyunca ha bire yazı yazmak zorunda kalırdı. Güzel bir sözdür hep söylenir " eller aya biz yaya" doğru. İnsanlar güzellikler yaratırken bizler bunu engellemeye ve varlığımızı ispata kalkarız.Biz hep varolmanın farklı boyutlarında takılır kalırız. Tepki verirken bile bizleri aydınlatacak mum ışığı arar dururuz.

Yaşamdan ve insanlardan soyutlanmış kendi yağıyla kavrulmaya çalışan ve fazlasını istemeyi aklına getiremeyenler kervanına bizlerde takılıp gidiyoruz. Hayırlısı, ne zamana kadar böyle gideriz bilmiyoruz.

Ne isterdim biliyormusunuz ? Elimde sihirli bir deynek ve dokunduğun anda tüm sorunları çözecek ne güzel olurdu değilmi ? Bakın bende hayallerle sorunları çözmeye başlamışım. Tabiki o kadar olacak bende bu toplumun insanıyım. Umut ederiz ama nedense fazlasını değil bulduğumuzla yetiniriz. Sırası geldikçe tüm sorunların düzeleceğine inanan ben karamsar olmak istemiyorum.

Siyasi propagandalarının başında hep birlik ve beraberlik çağrısı vardır. Bizlerde, birlik ve beraberlik mücadelesi göstererek örnek olduğumuz halde, buna başka sebepler üretenleri kınıyorum. Hukuki, dini ve ahlak kurallarını tam anlamıyla bilip yaşantımıza uygulayabilirsek ve çevremize anlatabilirsek yaşam standartımızın ve huzurumuzun yükseleceğini anlatmak istiyorum.

Değer yargılarımızın toplum kurallarına göre işleyebilmesini ne çok istediğimi ve küçük detaylarla yaşantımızı ne kadar kısıtladığımızın farkında olanların sayısınıda merak ediyorum. Yaşamlarımızın haricinde çevremizde ki yaşananlara biraz dikkat etsek, sorun ettiğimiz şeylerin ufak detaylar olduğunu anlarız sanıyorum. Ufak detaydır diyorum çünkü, çözüm bizlerin elinde ve bu topraklarda ilk nefes aldığımızdan itibaren bize atalarımızın destanları ve vatan aşkı öğretiliyor. Köklü bir tarihe sahip olmak ve geçmişiyle övünen geleceğinde bu değerleri yaşatabilecek gücün, hepimizin yüreğinde varolduğunu biliyorum.

Doğup büyümek değil! gerçekten sahip çıkmak ve yaşatmak gerekli bazı değerlerimizi ve bilmeliyiz ki, başarının sırrı hedefi belirlemek ve pes etmemek. Milletimizin bunu başarabileceğine inanıyorum. Güzellikler olacağını biliyorum . Çünkü; Türk halkı ayrım gözetmeksizin yine tek bir hedef belirlemiş ve kendilerine güvenen insanlarla dolu gurur duyuyorum ve kapasitem oranında destek vereceğimi ve yanlarında olduğumu belirtiyorum.

Umudu yeni umutlarla beslemek ve güzellikleri insanlara sunmak için çok geç kalınmadığını belirterek bir araya gelmiş bu birlikteliklere başarılar diliyorum.

Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 18:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?