15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Okyanuslar ötesinden Türk sesi;

Uzun süre ara verdiğim köşemde haber olarak hazırladığım metni yayınlamak istedim. Ana sayfada yayınlanan şehir haberleri, kaza haberleri arasında farklılık olsun istedim . Yinede dengelerin hassas olduğu bir dönem yaşadığımız için ilk burdan yayınlansın istedim.

ABD Florida eyaletinde 98.5 FM bandindan ve Dunyanin heryerinden'de internet uzerinden www.floridaturkradyosu.com adresinden yayın yapan radyo, ilk olması nedeniyle şaşkınlık ve sevinç yaşattı.

Radyonun kuruluş amacının Türk'ün sesini ve Türkiye sevdasını tüm dünyaya duyurmak olduğunu bildiren Sevi Sarı ilk Türk radyosunun 98.5 FM bandından Türkçe yayına başladıklarını bildirdi.

Florida'nın Türk Barbiesi Sevi,” Temmuz 2007'de kurulan Florida Türk Radyosunun ilk programcısı ve DJ'liğinide yapan, Sevi Sarı Dünya vatandaşı olduğumu ve vatanımı çok sevdiğimi her programımda tekrarlıyorum, kardeşlik ve dostluk mesajları veriyorum, okyanuslar ötesinde Türk olmanın gururunu taşıyor ve her fırsatta memleketimizi tanıtmaya çalışıyorum “dedi. 

2000 yılında Florida eyaletine yerleşen Sevi Sarı, 7 yıldır Miami ve çevresindeki bircok aktivitede aktif görev alarak Türk ve Amerikalı cocukların en sevdiği karakterlerden biri oldu. Bu yıl 7'inci kez katıldığı 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarında program yapan ve sponsorlari ile Türk Barbie Sevi Sarı, bu yılda Barış Manço hatırasına Doğukan ve Batıkan Manço kardesler ile birlikte küresel ısınmaya karşı mesajlar vererek çocuklara binlerce dolar değerinde hediyeler dağıttı.

Türklerin sesini Amerikada duyuran Sevi Sarı, “Dünyanın en güçlü ülkesi konumundaki Amerika'da Türkler seslerini duyurmakta cok zorlanmaktadir, burada yaşayan diger azınlıklar özellikle "Ermeni Diasporasi" buldukları en küçük firsatta Türkiye aleyhindeki her türlü faaliyeti çok güçlü bir şekilde desteklemektedirler (burada gercek Ermeni dostlarımızı bunlardan ayırıyorum) ellerindeki en onemli güç ise tabiki Medya ve bizde bu eksikligimizi gidermenin bir adımı olan FLORIDA TURK RADYOSUNU sevgili eşim Kenan Sarı'nıin onculugunde kurduk “dedi.

Türkiye’nin gönüllü elçisi ve tüm dünya’da bizi gururla tanıtmış olan ve aramızdan erken ayrılan büyük sanatçı Barış Manço’nun eşi Lale Manco ve oğulları Doğukan ve Batıkan Manço kardesler ayrıca FTR'da program yapımcısı olarak görev almaktadır ve radyomuzun geleceği için Türk’ün sesini duyurmak icin seferber olduklarını ve okyanuslar ötesinden Türklerin gür sesini duyuracaklarını açıkladılar.

Sevi Sarı,”Amerika Topraklarında 98.5 FM bandından ilk kez Türkçe yayın yapıldığı için çok ilgi gördük sadece Amerika değil Türkiye ve diğer ülkelerden de Türk dostlarımız radyomuza sahip çıktı.
Bu güne kadar radyomuzun olmayışı büyük boşlukmuş. Çünkü , tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük bir kitleye ulaştık.
Arabasının radyosunu karıştırırken aniden Türkçe bir sesle , istiklal marşımızı duyan Türkler trafikte olduklarını unuttuklarını ve o heyecanı yaşamanın büyük mutluluk olduğunu emailler ve canlı yayın sohbetleri ile duyurdular.

Kısaca yabancı bir ülkede dost sesi duymanın hoşluğunu hem yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. Ana vatanımızın hasretini duyuruyor ve burada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:13:39
Güncelleme :3 Aralık 2007 Pazartesi 15:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?