16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Oylar bu defa nereye ?

Yıllardır susup izleyen, “ Ne etliye , ne sütlüye” karışmayan “ Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” mantığıyla hareket eden insanlar şimdi uyandı mı gerçekten. Uyanmadıysa da yapmamız gereken uyandırmak olmalı.

Öyle seçimler gördüm ki, bir gecede 1 kg şeker, 1 paket çay, 2 paket makarna, 2 kg yağ sayesinde güzel başarılar ve oylar alındı. Tanıdığım o insanlara sitemle sorduğumda cevap aynıydı.

“Hiç yoktan iyidir.”

Gördünüz mü? Bizim yüce gönüllülüğümüz sayesinde birileri iki lokma ekmekle hanlar , hamamlar inşa etti ve parça parça bizleri yok etti. Ben oyunu bu saydığım iki lokma ekmek için verenlere kızmıyorum. Ben bu milletin bu hale düşüşüne destek verenlere kızıyorum. Aydınım diye geçinen insanlara kızıyorum.

Belki bu seçim sonrası Milli birlik ruhu öne çıkarda insanlar biraz olsun tepeden değil tabandan bakar ve gerçekleri görür. Yaşam her yerde farklı tek kendi pencerenden bakarsan, diğer penceredeki manzaraları göremezsin. Sonuçta diğer insan manzaralarını görmeden ülke hakkında , gelecek hakkında ne karar verebilirsin , ne de yorum yapabilirsin. İşte bu yüzden millet olarak sahte kaoslara inanır ve pes eder olduk. Bu yüzden özgür bir şekilde hareket edemedik.

Türk insanının aklıyla mantığıyla değil! duygularıyla hareket ettiği söylenir. Doğru olmalı ki, bende dahil bir çok insan o yönde hareket ediyoruz. Toplum olarak hareket etmek ve toplumla birlikte bir şeyler yapmaya kalkmak zor. Yıllarca her şeye susan ve yapılan tüm haksızlıklara “eyvallah” diyen insanların fazlalığından dolayı çok sesli bir toplum olamıyoruz. Bu defa en azından bir yürek olmayı başarmalıyız.

Karşılaştığım sorunların bir çoğu kültürlü, varlıklı insanları da ilgilendiriyor.

Neden ? Birlik olup o sorunları çözmüyoruz ve bir şeyler yaptırmıyoruz diye sorduğumda herkes bahaneleri sıralıyor. Belli ki, elindeki olanları riske etmiyor. Bu şartlarda bizde olumsuzlukları görmemezlikten gelmek zorunda kalıyoruz.

Dileğim, bundan sonra başlatılan çok seslilik Türkiye’de nice yenilik ve güzellik yaratır.

Vatan uğruna ruhunu teslim eden şehitlerimize Allah’tan rahmet , Ailelerine ve Türk Milletine baş sağlığı ve hepimize sabırlar diliyorum.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 00:50:08
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 03:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?