22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Şah diyecekken , mat olmayalım değil mi?

Sanal dünya'da sanal kalamayanlar.


Başlık çok ilginç değil mi? Evet ilginç ama gündem bunu gerektiriyor . İnternete sanal dünya diyenlerin aksine, ben farklı yaklaşımlarda bulunmak istiyorum.

Neden? Bu konu diyince bir çok internet sitesinin olumlu yönlerini aktarmak için ...

Modern çağın en gerekli iletişim aracı olarak, bize sunulan internet doğru kullanıldığıda birleşleştirici ve faydalı olabiliyor.

Türk toplumunun; görsel medyanın hızla yayılmasından sonra, içe kapanık, konuşmayı , birbirleriyle dertleşmeyi sevmeyen yapıya yönelmesinden sonra, kültürlü diye nitelenen elit insanların ,artık internet sayesinde içlerini,dertlerini ve duygularını çok daha etkili bir biçimde internette buldukları platformlarda paylaşıyor olması biraz olsun olumlu diye düşünüyorum.

Binlerce sitede, ilgi alanlarıyla ilgili arkadaşlıklar kurulabiliyor,dostluklar elde edebiliyor... Şayet yabancı dil de biliyorlarsa, uluslararası dostluklar bile kurmak mümkün... ( Gel gör ki, dejenere olmuş bir toplum yansımasıda, bu tür dostluk ve sohbet sitelerinde yaşanabiliyor. )


İnsanlar,yeryüzünün mutlak hakimi...

Yıllarca biriktirdikleri bilgi,tecrübe ve beceriyle 21.yy da internet çağını yakalamış bir topluluk. Bilim adamları bu çağa isimde takmışlar* İNTERNET ÇAĞI.*.Bilgiye en çabuk ve etkili ulaşmanın yolu olan internet ...


Basın olarak bizlerde internetteki yerimizi elbette alıyoruz "pijamalı gazeteci" imajını beğenmesemde ,birileri bu işi yapmalı biliyorum ki, elit bir topluma haberlerin ulaşması ve internetin işlevini yerine getirmesi için günümüz koşullarında gerekli.

Artık en ufak veya büyük işleri bile internet aracılığı ile yapabiliyorsun. Ne çabuk ve hızlı girdi, hayatımıza değil mi?

Kısaca belirtmeliyim ki; İnternetin olumlu yönlerini ah keşke algılayabilsek.

Son yaptığım araştırmalarda , izlenimlerim sanal alemde sanal olan binlerce kültürlü insanları görmem. Varolan değerleri hiçe sayabilen ve perdeler arkasında özbenliklerini gizleyen , sonra reel yaşantısında ahkam kesen insanlar...

Bizlere neler oldu bilmiyorum. Bu kadar hızla dejenere olmamızın istenmesinde, kimlerin etkisi var onu çözmeye çalışsamda , bildiğim yine sorun bizleriz. Yavaş yavaş tüketilen milli birlik ruhumuz can çekişmekte...

Bizlerde, Amerikan sitelerinde; guruplar kurup, islamcı, milliyetçi, siyasetçi vs... Bu guruplarla güya,tatmin olmaya çalışıyoruz. Asıl amaçtan yine sapmışız.

Değerli üstadların , yorumlarını okuma gereğini bile duymuyoruz. Kenthaber Anasayfa'da ve birçok haber kanallarında köşe yazıları ile bizlere seslenen, yazarlarımızın yorumlarının, herkese okutulması gerekir. Özellikle de o sitelerde dost arayan ve guruplar kuran aydın statüsünde olan insanlarımıza.

Gündemde kısa cümlelerle geçiştirilen haberlerin yorumlarını ve ne anlam taşıdıklarını anlamalıyız. Bu anlamların biriken sorunlar yumağı olmasını yine bizler engelleyeceğiz.

Bir bütün olma yolunda yapılan güzellikler karşılıksız asla kalmaz .

Yeter ki; bizleri içten çökertmeyi planlayan dış güçlerin hamlelerini görebilelim.
Şah diyecekken , mat olmayalım değil mi?


Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 18:05:17
Güncelleme :1 Ağustos 2007 Çarşamba 19:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?