22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Siyaset taktik oyunu mu?

Siyasetin iyi bir taktik oyunu olduğunu savunan yüzlerce insan vardır. Gerçi taktikten taktiğe bu boyut değişir.

Kimileri en iyi taktiğin "çamur at izi kalsın "düşüncesinde yoğunlaşsalarda. Bizler en iyi taktiğin halkın yanında ve dertlere derman olunduğunda gerçekleşeceğini biliriz.

Bu günlerde siyasi arenada dönen olaylar aynı bu bazdadır. Çamur at izi kalsın cinsinden , oysa yıllardır “Demokrasi ve Laiklikden ödün vermeyiz” diyen insanlar hangi inanışa hizmet bilinmez yön değiştirmişlerdir. Siyah ve beyaz ne kadar ayrı renkse, sol görüş ve sağ görüş o kadar ayrı diye düşünenler artık bu düşünceyi değiştirmelidir. Neden mi? Listeler bize siyah’la beyaz ‘ın arasında fark olmadığını göstermiştir. Hedef kişisel çıkarlar olarak belirlenmiştir. Perde arkasında kaldığını sanan vatan düşmanları da yaptıkları açıklamalarla bazı kişileri, sivil toplum örgütlerini veya kurumları bir anda Vatan düşmanı ilan etmiştir.

Şimdi sorarım sizlere bu çamuru atma cesareti gösteren insanları bu halk o çamurda boğmayacak mı? Siyasi rantlarda halkı harcamayı planlayan bu insanları halk idrak edemeyecek mi?

Hangi parti olursa olsun, ilk kurulduğu andan itibaren birlik ve beraberliği hedef almamışmıdır ve bunu bir bütün olarak gerçekleştirmişmidir. Geçmişe baktığımızda ülkeyi kaosa sürükleyen insanların yine sahnelerde şov yaptığını görmekteyiz. Ama unutulan bu şovlara artık halkın bilinçli olduğu ve rağbet etmeyeceği gerçeğidir. Yazım ilkesiyle, üstlendiği misyonuyla çizgisinden ödün vermeyen siyasilere değildir.

“Zaman her derde ilaç” der atalarımız evet yapılan güzellikler birlik ve beraberlikler meyvesini vermiş olmalı ki, ha bre taşlanmaya çalışanların varlığı görülmektedir. Son yaratılan kaos göstermiştir ki, siyasi birliktelikleri kendi iç dünyasında bile gerçekleştiremeyen siyasi partiler memleketin güvenini sağlayan ve huzuru gerçekleştiren birliktelikleri yok etme konusunda birleşmeye çalışmışlardır. Seçimlerde rant sağlayacağız düşüncesiyle yapılan bu birliktelik siyasi kirliliklerini yansıtmaktan başka hiç bir işe yaramayacaktır.

Türk Olma gururu ve geçmişte yaşanan tecrübeler , hala halkın aklında ve yüreğindedir. Hangi güç olursa olsun bunu kimse silemeyecektir.

Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 09:22:48
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 09:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?