18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Arınç´tan türban mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, toplumsal barışı güçlendirmek için hangi dinamikler gerekli ise onu ortaya çıkaracaklarını belirterek, ”Milletimizin inancından, yaşam tarzından dolayı örselenmesine haksız muameleye son verecek dinamikleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) düzenlenen törende, 2003 yılı ihracat rekortmenleri ve kurumlar vergisinde ilk sıralarda yer alan ASO üyelerine ödülleri verildi.

Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Beşir Atalay, Ali Babacan ve Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile bürokratlar ve ASO üyeleri katıldı.

MİLLETİMİZLE KUCAKLAŞMAMIZ GEREKİYOR

Meclis Başkanı Arınç törende yaptığı konuşmada, bu yılın TBMM’nin açılışının 85. yılı olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“TBMM Başkanı olarak şunu düşünüyorum. Artık içe dönmemiz, halkımızla, milletimizle bir ölçüde kucaklaşmamız gerekiyor. Bu yılın TBMM’nin açılışının 85.yıldönümü. 85. yılı milli egemenlik yılı olarak kutlayacağız. Bunu sadece Ankara’da değil Türkiye’nin her ilinde hatta bazı ilçelerde etkinlikler ile kutlayacağız. Çünkü biz halkın iradesinin temsil edildiği yer TBMM’dir. Bu meclisi halkımızın temsil yeridir. Meclis ne kadar güçlü olursa demokrasimiz o kadar güçlü olur. Milli iradeyi çerçeveleyen hatta ona müdahale etmeye yeltenen bir kısım güçlere karşı hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir sözünün gerçek olduğunu göstermeliyiz.”

Milli egemenlik olgusuna ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Arınç, “Milli egemenlik milletin üstünde millete rağmen, millet ne istiyorsa onun tam aksine değil, milletini beklentilerine, taleplerine, düşüncelerine duygularına ve inançlarına çok daha değer vermeliyiz” diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2005 Pazar 23:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?