20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

"Gebe erkek", nihayet ispatladı!

Nüfus kayıtlarında "gebe erkek" olarak geçen 5.5 aylık hamile Emine Yüce, nihayet kendini ispatladı.

Nüfus kayıtlarında erkek olarak görünen ve 5.5 aylık hamile olan Emine Yüce hastane kayıtlarına da 'gebe erkek' olarak geçmişti. Emine Yüce bugün remen kadın kimliği sahibi oldu.

İzmir'de evlilik işlemleri için başvuruda bulunan Emine Yüce ve Özgür Çankaya, pembe nüfus cüzdanı verilen Emine Yüce'nin kütükte erkek görünmesi sebebiyle evlenememişlerdi. 5,5 aylık hamile Emine Yüce çocuğunun doğumundan önce bu hatanın düzeltilmesini istemişti.

İzmir İl Nüfus Müdürlüğü'nün çalışması neticesinde, kütük kaydında erkek görünen Emine Yüce'ye Bornova İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde yeni bir nüfus cüzdanı verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bornova İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Daldal, "Çiftin mağduriyeti 1989 yılında bir nufüs memurunun hatası sonucu meydana gelmiş. 2002 yılında nüfus cüzdanlarının yenilenmesi sırasında da bu hata gözden kaçmış. Kişiler resmi nikah kıyamadıkları için mahkemeye başvurmuş. Biz de bugün mahkemeden kayıt düzeltme belgesi istettik. Elimize ulaştı, işlemleri tamamlandı ve Emine Hanım'a yeni kimliğini teslim ettik. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Kütük kaydındaki cinsiyet hanesi değiştirilen ve yeni kimliğine kavuşan Emine Yüce, "Hamilelik dönemimi bile doğru düzgün sevinçle yaşayamamıştım. Şimdi resmi nikahımızı da kıyabileceğiz. Çok mutluyum." dedi.

Çocuğu doğmadan önce bu sorunun halledilmiş olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Özgür Çankaya ise, "Bebeğimiz olduktan sonra nasıl olacak diye kara kara düşünüyorduk. Şimdi çok mutluyuz. Resmi nikahımızı da kıyıp çocuğumu rahatlıkla nüfusuma alabileceğim" diye konuştu.

Bornova Hükümet Konağı'nda işlemlerini bitiren çift, resmi işlemleri başlatmak için evlendirme dairesine gittiler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?