18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul’da kar alarmı


Meteoroloji, İstanbul ve çevresinde yarın kar yağışının beklendiğini açıkladı. İstanbul Valisi Muammer Güler de vatandaşlardan mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yarın İstanbul ve civarında önce karla karışık yağmur, sonra kar yağışının beklendiğini söyledi.

Meteoroloji yetkililerinin kar yağışının yoğun bir etkisinin olmayacağını, 3-5 santimetre bir kar yağışı olacağını, yüksek kesimlerde de biraz daha fazla yağış beklendiğini belirttiğini kaydeden Güler, İl Afet Yönetim Merkezi, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ile temasa geçerek gereken önlemleri değerlendirdiklerini bildirdi.

Vali Güler, “Vatandaşlar dikkatli olsunlar, yarın mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Vatandaşlara trafikle ilgili uyarıları tekrarlıyorum” diye konuştu.

Yarın don ve buzlanma olmayacağının bildirildiğini belirten Güler, E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu’nu kullanacak sürücülerin, yine de her türlü tedbiri almalarını istedi.

Vali Güler, eğitimle ilgili bir soru üzerine de, “Okulların tatilini gerektiren bir durum görünmüyor, ama gelişen şartlara göre bakıp idari tedbirleri alacağız” dedi.

YURTTA FIRTINA VE KAR

Yurtta etkili olan fırtına ve yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Esenköy Beldesi sahil yolunda, şiddetli fırtınanın neden olduğu dalgalar, hasara yol açtı. Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan, yaptığı açıklamada, dalgaların sahil şeridinde yapılan duvarların altını oyduğunu ve yıkılmasına yol açtığını belirtti.

Sahil yoluyla tretuvarlar arasında yaklaşık yarım metre genişliğinde yarıklar oluştuğuna dikkati çeken Kaptan, “Belediye olarak acil yapılması gereken önlemleri aldık ve durumu karayollarına bildirdik. Kendileri gereken onarımı yapacaklar. Şu an için trafiği engelleyen bir durum söz konusu değil” dedi.

KONYA

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Alınan bilgiye göre, sabahın erken saatlerinden beri etkili olan ve hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan rüzgar, çatılardaki kiremitlerin uçmasına, işyeri tabelalarının düşmesine neden oldu.

DÜZCE

Düzce Meteoroloji İstasyonu Teknik Servis Şefi Hayati Demiralp, yaptığı açıklamada, dün gece başlayan ve 3 gün boyunca etkili olması beklenen yağışın, yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceğini söyledi. Demiralp, ilde son 6 saat içinde metrekareye 5.2 kilogram yağmur düştüğünün belirlendiğini kaydetti.

DOĞU ANADOLU

Köy Hizmetleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Ağrı’da 96, Bingöl’de 46, Erzurum’da 37, Ardahan’da 19, Muş’ta 12, Erzincan’da 10, Tunceli’de 1 olmak üzere 221 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

AA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 01:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?