24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Mumcu’nun yerine Atilla Koç

Isparta Milletvekili Erkan Mumcu’nun istifası ile boşalan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na AKP Aydın Milletvekili Atilla Koç atandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı görüşmenin ardından Çankaya Köşkü’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mumcu’dan boşalan göreve, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç’un atandığını bildirdi. Erdoğan, “ülkemiz, milletimiz hükümetimiz için hayırlı olsun” dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, “Başka liste var mıydı? Cumhurbaşkanı’nın itirazı var mı” sorusuna, “Bildiğiniz gibi Kültür ve Turizm bakanlığımız açık; oraya atamamızı yaptık” dedi. “Görüşmede, sadece kabine değişikliği mi görüşüldü, başka konular var mıydı?” sorusuna da Erdoğan, “Hayır” yanıtını verdi.

KOÇ: GÖREV BEKLİYORDUM

Bakanlığa atandığını Aydın’da öğrenen Koç, yaptığı açıklamada, “Bakanlık görevini bekliyordum” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli bir bakanlık olduğunu kaydeden Koç, “Devlette devamlılık esastır. Bu nedenle benden önceki bakanın başlattığı çalışmaları sürdüreceğim” diye konuştu.

KOǒUN ÖZGEÇMİŞİ

Koç, 1946 yılında Aydın’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Koç, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği, Konya Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ulubey, Nusaybin ve Bayındır Kaymakamlıkları da yapan Koç, Siirt, Giresun valilikleri yaptı. Başbakanlık Müsteşarlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği de yapan Koç, evli ve 3 çocuk babası.


AA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 01:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?