20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

1,5 dakikada 2 kilo altın çaldılar

KUYUMCUDAN 1,5 DAKİKADA 2 KİLO ALTIN ÇALDILAR

Antalya'nın Serik ilçesinde kepenklerini keserek girdikleri kuyumcu dükkanının vitrininden 1.5 dakikada 180 bin lira değerinde 2 kilogram altın çalan hırsızlar kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, saat 05.00 sıralarında Serik ilçesine bağlı Belek beldesi Kocareis Caddesi'nde Suat Tezer'e ait Prestij Kuyumculuk'a gelen 2 kişi, yanlarında getirdikleri demir kesme makasıyla işyerinin kepenklerini kestikten sonra vitrin camını kırdı. İşyerinin alarmının çalması üzerine mahalle sakinleri hırsızlara müdahale etmek istedi. Vitrindeki yaklaşık 2 kilogram işlenmiş altını alan hırsızlar, tabancayla kendilerine müdahale etmek isteyenleri vatandaşları da tehdit etti. Olay yerinden

otomobille uzaklaşan 2 zanlı, arkalarından koşanlara ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, işyerinde inceleme yaptı. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran jandarma, güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızların tanınmamak için başlarına ten çorap geçirdikleri ve parmak izi bırakmamak için ellerine eldiven giydikleri görüldü.

Alarmın çalması ve haber verilmesi üzerine işyerine gelen Suat Tezer, hırsızların yaklaşık 180 bin lira değerinde altın çaldıklarını söyledi. Güvenlik kamerasının görüntülerini izlediğini belirten Tezer, "Hırsızlar çok rahat davranıyor. Alarm ya da çevredekilerin müdahalesine aldırmıyorlar. 1.5 dakikada 2 kilogram altını alarak kaçmışlar. Vatandaşlara ateş edecek kadar gözleri dönmüş" diye konuştu.

Aksu ve Alanya ilçelerinde de geçen hafta iki kuyumcunun benzer şekilde soyulduğunu belirten Tezer, kendi işyerini soyanların muhtemelen aynı kişiler olduğunu söyledi. Jandarma, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

KUYUMCUDAN 1,5 DAKİKADA 2 KİLO ALTIN ÇALDILAR
KUYUMCUDAN 1,5 DAKİKADA 2 KİLO ALTIN ÇALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2011 Pazar 14:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?