19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

1.5 saat görüştüler

Başbakan Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın 1,5 sat süren görüşmesi sona erdi.

Nükleer güvenlik zirvesine katılmak üzere Washington'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasındaki görüşme sona erdi.


Washington Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 1,5 saatlik görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan'nın özel temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da katıldı.


İki liderin gündeminde; 12 Ekim 2009 tarihinde Zürih'te imzalanan ve iki ülke arasında normalleşmeyi öngören protokoller vardı.

 

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta özel temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nu ile Erivan'a mektup yollamıştı.

Görüşmeye, Ermenistan tarafından da Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Vigen Sarkisyan katıldı.

 

Görüşme öncesinde Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Sarkisyan gazetecilere el sıkışarak poz verdi.


ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE NELER VAR?


İsviçre’de imzalanan protokolün arkasında olan Ankara, Ermenistan’ın da net adımlar atmasını bekliyor. Ayrıca görüşmede, üçüncü ülkelerin devreye girmemesi istenmesi planlanıyordu.


Erdoğan'ın, nükleer güvenlik zirvesinde Ermenistan'la Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümü için de çaba istemesi planlanıyordu.


Washington’da ikili temaslarda bulunacak olan Erdoğan’ın, bugün bir üniversitede yapacağı konuşmada Sarkisyan ile yapılan toplantının içeriğine dair mesajlar vermesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 18:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatansever IP: 81.215.108.xxx Tarih : 12.04.2010 19:06:30

İmza atmadan gel bozuşuruz Haa.