30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

1 euro, 1 dolara eşitlendi!

Belçika'da yeni ABD Başkanı Barrack Obama'nın başarılı kampanya sloganından esinlenen birkaç mağaza, vitrinlerine, "Yes, We Can (Evet, Yapabiliriz): 1 Euro = 1 Dolar" yazısı astı.

Mağazaların indirim yapabileceği tarihlerin yasayla belirli olduğu Belçika'da lüks giyim mağazaları kriz karşısında yeni yöntemler uygulamaya başladılar. Avrupa'da finansal krizin en güçlü etkilediği ülkelerden biri olan Belçika'da Obama'nın siyasi "Yes, we can" (Evet, yapabiliriz) sloganının ekonomi dünyasında da işe yaraması umut ediliyor. Sloganı, bundan birkaç gün önce düzenlenen Avrupa Birliği Devlet Liderleri Zirvesi'nde Komisyon Başkanı Jose manuel Barroso tarafından iklim değişikliği ile mücadele paketi için de kullanıldığı öğrenildi.

Slogan ve euronun dolara eşitlenmesi konusunda mağaza sahibi Patrick Van Heurck, "Bu ilk defa yaptığımız bir uygulama. Buna mecbur kaldık çünkü Belçika'da istediğiniz zaman indirim yapamazsınız ve biz de alışveriş trafiğinin devam etmesini sağlamak zorundayız. Mağazamızda 1 euroyu 1 dolara eşitledik. Geçen hafta başladık bu uygulamaya ve oldukça işe yaradı. Avrupa para birimini Amerikan para birimine eşitlediğimiz için de güçlü ve başarılı bir Amerikan sloganı kullanmayı uygun gördük. Bu çok popüler bir slogan. Obama'nın seçildiği dönem satışlarımız yüzde 40'a kadar artmıştı, biz de bu yüzden Obama'yı düşündük" dedi.

Slogan ve uygulamanın kısa süre içerisinde önce tüm Brüksel'de, daha sonra Belçika genelinde ve belki de yakında Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaygınlaşması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 19:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?