18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

1 ölü, 22 yaralı var!

Şanlıurfa'da aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Suruç'un Mızarlı mezrasında meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan Caymaz ile Öztekin aileleri arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine, her iki ailenin yakınlarının da katılmasıyla, silahlı, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına dönüştüğü kavgada, Mustafa Öztekin, Fevzi Öztekin, İsmail Öztekin, Mustafa Caymaz, Selami Caymaz, ile birlikte isimleri öğrenilemeyen 19 kişi yaralandı.

Köy sakinleri tarafından durum 112 ve jandarma ekiplerine haber verilirken, her iki aile kavgasını sürdürmeye devam etti. Kısa sürede olay yerine giden 112 ekipleri yaralılara müdahale ederken, jandarma ekipleri kavganın yaşandığı bölgeye uzun süre giremedi. Yaralılar ambulanslar ve özel araçlarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Harran Üniversitesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Mahmut Öztekin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şanlıurfa'daki hastanelerde bulunan Mustafa Öztekin, Fevzi Öztekin, İsmail Öztekin ve Mustafa Caymaz'ın hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, Jandarma ekipleri, olay yerine çağırdığı takviye ekiplerle birlikte köye girdi. Kavgaya müdahale eden jandarma ekipleri kavgayı güçlükle ayırtırken, olaya karışan bir çok kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslar, karakola götürülürken, bir çok sopa ve silahı da ele geçirdi. Jandarma ekipleri, köyde olası bir duruma karşı geniş güvenlik önlemleri alırken, polis ekipleri ise Şanlıurfa'daki hastanelerde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2012 Cuma 14:38:25
Güncelleme :9 Mart 2012 Cuma 15:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?