21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

10 işçiyi sular yuttu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yapımı devam eden Gökdere Köprü Barajı'nın tünel kapağının patlaması sonucu sel sularına kapılıp kaybolan işçi sayısının 10 olduğu bildirildi.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Ergenuşağı köyü yakınlarında, Göksu Irmağı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı kapağının patlaması nedeniyle baraj havzasında çalışan işçilerden suya kapılanlar için aramalar sabahın ilk ışıkları ile tekrar başladı. İşçilerden 2'sinin cesedine ulaşıldı.

Ergenuşağı köyü Göksu Irmağı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'nın tünel kapağı dün öğlen saatlerinde patlamış, resmi kaynaklar 10 işçinin suya kapıldığını açıklamıştı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Adana Emniyet Müdürlüğü su altı ekipleri, sabahın ilk ışıkları ile aramalara tekrar başladı. Bölgede çok sayıda ambulans hazır bekletilirken, bazı köylüler de aramalara katılarak yardımcı olmaya çalıştı.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, dün gece yaptığı açıklamada, barajda çalışan operatörler Ertan Yiğen, Cumali ve Latif Değirmenci kardeşler, Selahattin Aral, Erdal Demicelli, Veli Damaksız, Necmettin Karayiğit, Eyüp Altıntaş ve Mehmet Yılmaz isimli işçileri arama çalışmalarına helikopterle de destek verildiğini kaydetti. Sabah başlayan arama çalışmalarında Eyüp Altıntaş ve Cumali Değirmenci'nin cesetleri baraj inşaatından yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta Zamantı Irmağı'nda bulundu. Cesetlerden biri sudan çıkartılırken, diğeri için helikopter bekleniyor.

Suya kapılan işçilerden 5'inin Malatya, Elazığ ve Van illerinden geldikleri öğrenildi. Öte yandan, baraj tünel kapağının patlaması ile Kozan'ı Yahyalı ve Kayseri'ye bağlayan karayolunda kısmi yarıklar olduğu gözlenirken, yol kısmen trafiğe kapatılarak başka bir yol üzerinden ulaşımın sağlandığı öğrenildi.

ŞEF GÖZALTINDA

Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santralı Şantiye Şefi Öncü Bolat ile Proje Müdürü Erdal Nakas jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 22:33:27
Güncelleme :25 Şubat 2012 Cumartesi 17:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 25.02.2012 01:24:03

bile bile sel yaratilmis lafin bittigi yere sona gelinmis derken bir hikaye basladi birden bende:bir tren kompartimaninda bir italyan bir amerikali iki türk yolculuk yapiyorlarmis bir ara italyan cami acmis pizayi camdan atmis  hepsi birden niye attin pizayi demisler italyan yav bizde bunlardan cok var demis bir ara amerikali cami acmis hamburgerini disari atmis yine hepsi birden niye hamburgeri attin demisler amerikalida bizde bunlardan cok demis sira bizim türke gelmis cami acmis arkadasini camdan disari atmis yav sen ne yaptin neden attin arkadasini adami demisler oda bunlardan bizde cooook var demis o gün bu gün piza dünyada meshur olmus hamburger dünyada meshur olmus bizim türkün yaptigida türkiyede ve bazi islam ülkelerinde  meshur olmus  camdan atmayi   birakmislar modern hale getirmisler kimi bu olaydaki gibi kimi bilmem ne gibi ne önemi var bizde bunlardan cok gibi bu huy devam eder durur olmus eskiler isi bilirmis ceketi haniminin üstüne atarmis hamile kalirmis böyle cok olurmus onlar demekki isi bilirmisler simdi birileri cikiyor 3 tane diyor bu üc tanenin ve bu gidisatin sonu  nereye   varacak hesabini yaptin mi derler eski hesaplar bagdattan döner di simdi orasi karisik bu hesap almanyaya  gitmesin  onlardada bu hesap var ama bu hesap baska hesap demelimi dememelimi ben burdan ötesine bir sey demiyorum bu huy iyi huy demeden gecemiyorum