19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

10 yıl sonra ortaya çıkan suikast planı

Ergenekon davası sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de 1998 ylılında bir suikast planı planlandığı ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanı E. Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Jandarma eski Genel Komutanı E. Orgeneral Şener Eruygur’a yönelik suikast planlarının çıkmasının ardından, İP Lideri Doğu Perinçek’e 1998’de bir suikast planlandığının ipucunu veren bir el yazısı notta iddianamenin ekleri arasında ortaya çıktı. Doğu Perinçek’in belgelerinin arasında yeralan 171 nolu klasörde eklerdeki belgede, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcılık tarafından, “Özel Harekat E. Daire Başkanı İbrahim Şahin’nin elyazısı (2006’nın sonu) Doğu Perinçek’e 1998 yılındaki suikastın arkasındaki adam” notu düşülmüş.

Notu yazan ise Susurluk olayının önemli isimlerinden Özel Harekat Dairesi E. Başkanı İbrahim Şahin. İbrahim Şahin’in el yazısı ile verdiği notta, “İzmir MHP. Musavap Devrişoğlu. MİT’in kadrolu elamanı” yazısı yeralıyor. Yazının altında Musavap Dervişoğlu ismiyle 2000 notu okla belirtiliyor. Bu rakamın yanında da 20 rakamı yeralıyor. Ayrıca notta parantez içinde Dere Döviz ibaresi de var. İbrahim Şahin’in elyazısı notun, Doğu Perinçek’e 1998 yılında muhtemel bir suikast planının yapıldığını ortaya koyuyor. Ancak o dönem Perinçek’e ilişkin suikast planı ile ilgili basına herhangi bir bilgi yansımamıştı.

Notu yazan İbrahim Şahin, Susurluk kazası sonrası ortaya çıkan faili meçhul cinayetlerinden sorumlu tutuldu. Uzun süre kaçak yaşadı. Bursa’da geçirdiği trafik kazası sonrası kısmı hafıza kaybına uğramıştı. Susurluk davasında yargılandı ve hüküm giydi. Ancak sağlık koşulları nedeniyle 20004 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildi.

Öte yandan, ANKA'nın Musavat Dervişoğlu'na ilişkin yaptığı kayıt araştırmasında herhangi bir bilgiye de rastlanmadı.

anka
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 13:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?