27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

100 TL'ye hücum!

Edirne'de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) yapılan 100 TL�lik para yardımından faydalanmak isteyen Roman vatandaşlar izdihama neden oldu. Polis, yardım için vakıf önüne toplanan 2 bin kişiyi sıraya sokmak için yoğun çaba sarf etti.

Çocuklarını da alarak, SYDV önünde toplanan vatandaşlar, yardım alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Kargaşa çıkması üzerine polisler, vatandaşları sırayla içeriye aldı. Vakıf yetkilileri, yardıma muhtaç vatandaşlara rutin olarak para yardımı yapıldığını belirterek, bugün vatandaşlara aile başına 100-150 TL para verildiğini söylediler.

Toplam 2 bin vatandaşın bu yardımdan faydalanacağını belirten yetkililer, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için sırayla içeriye almak istedikleri vatandaşların parayı hemen almak istemeleri nedeniyle sıkıntı yarattığını kaydetti.

Edirne Romanlarının Çeribaşı Fikri Ocak, "Devletimiz fakir vatandaşlara 100 TL yardım yapıyor, çok memnunuz ama vatandaşlarımızın sıraya girmemeleri yüzünden sıkıntılar yaşıyoruz. Düzenli bir şekilde sıraya girilmiş olsa bu kadar sıkıntı yaşanmayacaktı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 17:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?