18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

12 yıllık husumette 3. ölüm

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 9 ay önce cezaevinden çıkan ve sokak ortasında husumetli olduğu 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan şahıs hayatını kaybetti.

İki aile arasında 12 yıldır süren husumet nedeniyle aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Nazilli merkez Mithat Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir kahvede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Uğur Ç.’nin (28) kullandığı 09 RE 091 plakalı araçla kahvehanenin önüne gelen Resul (25) ve Mustafa Aztepe (24) isimli kardeşler, aracın camından kahvenin önünde oturmakta olan ve aralarında husumet olduğu iddia edilen Birol Özdemir’e (34), “Birol, gel buraya” diye bağırdı. İki kardeşin elindeki silahları görünce kaçmaya çalışan Özdemir, vuruldu. Özdemir, kahvede oturanların korku dolu bakışları arasında kanlar içinde kaldırıma yığıldı. Zanlılar geldikleri araçla bölgeden uzaklaştı.

Ağır yaralı olarak Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Birol Özdemir, olay yerinden itibaren yapılan kalp masajına rağmen kurtarılmadı.

ŞOFÖR TESLİM OLDU KARDEŞLER YAKALANDI

Olayın ardından aracı kullanan Uğur Ç., karakola giderek teslim oldu. Kimlikleri tespit edilen zanlılardan Mustafa Aztepe olaydan 40 dakika sonra Nazilli'deki evinde, kardeşi Resul Aztepe ise sabaha karşı Sultanhisar ilçesinde bir tarlada kovalamaca sonucu yakalandı. Cinayet silahı tabanca ele geçirilemezken, diğer pompalı tüfek ise Resul Aztepe'nin saklandığı evde bulundu.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Nazilli Adliyesi’ne sevk edildi. Hastane çıkışında gazetecilerin, “Neden yaptınız. Aranızda kan davası mı var?” soruları karşısında aracı kullanan Uğur Ç., “Bu benim davam değil” derken Mustafa Aztepe ise, “Neden soruyorsun. Hayırdır sen mi bitireceksin?” diye cevap verdi.

HUSUMET 12 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞ

Nazilli’ye bağlı Dereağzı köyünde ikamet eden Aztepe ve Özdemir aileleri arasındaki husumetin 12 yıl önce Aztepe kardeşlerin babası Ahmet Aztepe'nin Birol Özdemir'in annesi Makbule Özdemir ve amcası Haydar Özdemir'i öldürmesiyle başladı. Ölümlerin ardından iki aile arasındaki husumetin devam etmesi üzerine Aztepe ailesi köyden taşındı. Husumetin başlamasına neden olan cinayetlerin zanlısı Ahmet Aztepe’nin Mart ayında cezasını tamamladığı; uyuşturucu ticareti ve kumar oynatmaktan kaydı bulunan Birol Özdemir’in de 9 ay önce cezasını tamamlayarak cezaevinden tahliye edildiği tespit edildi. 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2012 Cuma 18:18:44
Güncelleme :16 Kasım 2012 Cuma 18:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?