19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

125 liraya uçak sahibi oldu!

Astoria Alışveriş Merkezi'nin şanslı müşterisi İnci Oğuz düzenlenen özel bir törenle CIRRUS SR20 tip özel uçağına kavuştu.

Astoria Alışveriş Merkezi'nin düzenlediği, "özel uçak kampanyası"nın heyecanlı bekleyişi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, Milli Piyango İdaresi yetkilileri ve Noter huzurunda, Astoria ziyaretçilerinin de yoğun ilgisiyle yapılan çekilişle son bulmuştu. Esentepe'de bulunan Astoria'dan, tek seferde 125 TL ve katları alışverişlerde verilen kuponla çekilişe katılan İnci Oğuz, çekiliş sonucunda, şanslı isim olarak belirlenmişti.

Angelina Jolie ve Brad Pitt gibi ünlülerin tercihi olan ve Astoria'ya maliyeti 450 bin dolar olan özel uçağın talihlisi 28 yaşındaki evli ve İngilizce Öğretmeni İnci Oğuz; Hezarfen Havaalanı'nda düzenlenen özel bir teslim töreniyle Cirrus SR20 tip özel uçağına kavuştu.

"Astoria Alışveriş Merkezi'nin farklılığını ortaya koymak ve farkındalık yaratmak düşüncesinden yola çıkarak özel uçak hediye etmeye karar verdiklerini belirten Astoria Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ümit Teoman, ise "Uçmak, çocukluktan beri herkesin hayalidir. Bu hayali gerçeğe dönüştürme adına, özel uçak hediye etmeye karar verdik. Türkiye'de, hatta dünyada ilk kez bir alışveriş merkezi tarafından gerçek uçak hediye ediliyor. Bunu da Astoria Alışveriş Merkezi gerçekleştirmiş oldu. Bu fikir doğduğundan bu yana aynı heyecanı bizler de yaşadık. Özel uçak kampanyamız, uçağın talihliye teslimiyle sona ermiş oldu" dedi.

Kampanyaları düzenlerken alışverişi ödüllendirmenin yanı sıra özellikle müşterilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda onlarla iyi

iletişimler kurmayı ve onlara daha iyi hizmet verebilmeyi amaçladıklarını anlatan Ümit Teoman 25 Mart'tan sonra yeni bir kampanya açıklayacaklarını belirtti.

Teoman kampanya çerçevesinde hediye ettikleri uçağın son derece ekonomik bir model olduğunu ifade ederek "Bodrum'a kadar bir mesafeyi 200 liralık yakıtla gidebiliyor. Dört kişi bodruma 200 lira oldukça ekonomik.

150 dolar karşılığında park edebiliyorsunuz özel havalimanında 1 ay boyunca

4 aylık bir eğitimden sonra da uçak kullanabilecek hale geliyorsunuz. Uçağın tüm vergileri ve Amerika'dan gelişi ile bize her türlü maliyeti 450 bin dolar" şeklinde konuştu.

TALİHLİ UÇAĞINI SATMAYI DÜŞÜNMÜYOR

Özel uçak sahibi olduğuna hala inanamadığını söyleyen Astoria'nın şanslı müşterisi İnci Oğuz, ise "Uçağa bindiğim ilk zamanda korktum çekindim. Eşim (kullanmayı) düşünüyor ama zamanda önemli (eğitim için) dört buçuk ay işten fedakarlık yapmak gerekiyor. İlerleyen zamanlarda eşim düşünebilir ben düşünmüyorum" diye konuştu.

Uçağı satmayı düşünmediklerini ifade eden talihli İnci Oğuz, "Böyle bir şey hazırda bulunabilecek bir şey değil, ama ileride belki ileride düşünebiliriz ama şimdilik keyfini çıkarmayı düşünüyoruz. Hep burada kalacak. Çünkü Yeşilköy Havalimanı'nda tutmayı düşünmüyoruz oraya girişimiz biraz daha problemli. Ulaşımımızda kolay dolayısıyla burada tutmayı düşünüyoruz. Şişli'de oturuyorum daha çok Astoria'ya yakın. Aslında çok da fazla bir bakım masrafı yok. Bir seneye vurduğumuzda elimizde tutabildiğimiz kadar tutacağız" dedi.

Kazandığını ilk duyduğunda çok şaşırdığını ifade eden Oğuz, "Hiç böyle bir talihim yoktu; milli piyangoda falan… O yüzden hiç şansım olmadığını düşünüyordum. Eşim çok güveniyordu. Sürekli 'Sana çıkacak, senin adına oynayalım kuponları' diyordu. O yüzden ben unutmuştum bile, ama öğrenince tabi çok sevindik, şok olduk. Hala inanamıyorum" diye konuştu.

Hayal dahi edemeyecekleri bir şeye kavuştuklarını ifade eden Talihli İnci Oğuz'un eşi Volkan Oğuz ise şunları söyledi: "Gönül ister ki bunu kullanalım. İlk geldiğimizde buraya içimize bir şüphe geldi; 'bu nasıl havalanır' diye. İçine bindikten sonra her şey değişiyor tabi. Ondan sonra 'bunu uçurabilir miyim, bunu kullanabilir miyim?' diye bir heves ettim. Onun için top air yetkilileri ile de görüştüm bir öğrenci daha kazanabilirler; şanslı bir öğrenci, bir de uçağı var. Kullanmak istiyorum."

Astoria'nın hayalleri süsleyen Cirrus SR20 tip özel uçağı, dört kişi kapasiteli, 5 saate kadar havada kalma özelliğine sahip. İstanbul-Bodrum arası mesafeyi yaklaşık 200 TL'lik yakıt ile uçabilen Cirrus SR20 tip özel uçak, oldukça ekonomik… Uçağın en dikkat çeken yönü ise güvenliği… Cirrus serisi uçaklar, acil durumlarda gövde üzerinde taşıdığı paraşütün açılmasıyla pilot ve yolcularını emniyetle yere indiriyor. Gövdesi tamamen kompozit olan uçağın kokpitindeki tüm veriler özel ekrandan takip edilebiliyor. Saatte maksimum 300 km hıza erişebilen, 200 beygir gücünde motora ve oto pilota sahip olan uçak için ayda en az bir kez kullanıldığında, tüm devlet hava meydanlarında ücretsiz iniş/kalkış ve konaklama hizmeti alınabiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:42:35
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 16:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?