28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

134 öğrenci içtikleri sütten zehirlendi

Afyonkarahisar'da sütten zehirlenen öğrenci sayısı 134'e yükseldi. Vali Muzaffer Dilek, kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede, çocuklara verilen gıdalarda daha dikkatli davranılmasını istedi.


Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde, öğrencilerin evlerinden getirdiği sütün kaynatılarak dağıtılmasının ardından sütten zehirlenen öğrencilerin sayısının 134'e yükseldiği bildirildi.

Karacaahmet Sağlık Ocağı'nda oluşturulan acil servis ekibi ise gelen ve gelebilecek şikayetleri anında değerlendirerek öğrencilerin sağlık kontrollerini sürdürüyor.

Karacaahmet İlköğretim Okulu'nda meydana gelen toplu zehirlenmenin ardından bir genelge yayınlayan vali Muzaffer Dilek, süt, ayran ve bozulmaya uygun gıdaların toplu olarak dağıtılması sırasında, son kullanma tarihine ve saklama koşullarına dikkat edilmesini istedi.

Genelgeye göre, öğrencilerin dağılan gıda maddelerini anında tüketmeleri gerekirken, beklettikleri veya evlerine götürerek bozulmasına neden olduklarından dolayı beslenme saati dışındaki belirli gün ve kutlamalarda toplu olarak gıda maddesi dağıtılması uygulamasına son verilmesinin sağlanması istendi.

Genelgede ayrıca gerek öğretmenlerin ve gerekse velilerin bu konularda uyarılarak hijyenik olmayan sağlıksız besin maddelerinin öğrencilere verilmesine engel olmaları, ilköğretim 1. kademe öğrencilerine yönelik okul içi beslenme saatlerinde verilen gıdalar konusunda ise daha dikkatli ve titiz davranılmasının ve emre göre hareket edilerek herhangi bir olumsuzluğa neden olunmaması vurgulandı.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 20:20:12
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 20:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?