17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

14 milyon öğrenci ders başı yapacak

2004-2005 eğitim-öğretim yılının açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Şanlıurfa’da törenle gerçekleştirilecek.

İlköğretim haftası kutlanacak

Okulların açılması ve 13-17 eylül tarihleri arasında kutlanacak ’ilköğretim haftası’ dolayısıyla illerde de törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ankara’da da Anıtkabir ziyaret edilerek, Yüce Önder Atatürk’ün kabrine çelenk konulacak. Her ilde, seçilecek bir ilköğretim ve anaokulunda tören düzenlenecek. İlköğretim haftasının anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ve sekizinci sınıf öğrencisi bir grup, birinci sınıf öğrencisine ’’Okula hoş geldiniz’’ çiçeği sunacak.

Kız çocukları ile sokak çocuklarının okula devamı

İlköğretim haftası etkinlikleri kapsamında ıslahevleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu müdürlükleri, müftülükler ve sivil toplum kuruluşları ile ’’sokak çocuklarının okula devamlarının sağlanması’’ için çalışmalar yürütülecek.

Ayrıca, özellikle kırsal kesimlerdeki zorunlu eğitim çağında olan kız çocuklarının okula devamlarının sağlanması için mülki amirler, diğer yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda hafta boyunca evlere ziyarette bulunularak, kız çocukların okula kayıtlarının yapılması sağlanacak.

16 eylülde tüm okullarda şenlikler düzenlenecek

Tüm ilköğretim okullarında 16 eylülde şenlikler düzenlenecek. Şenliklere emekli öğretmenler ile eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak. Şenlik alanında çeşitli bölümler kurulacak ve ’ilköğretim haftası’nın sevincini yaşatacak eğlenceler düzenlenecek.

Ders yılı takvimi

2004-2005 eğitim-öğretim yılında yarıyıl tatili 24 ocak-6 şubat 2005 tarihleri arasında yapılacak.

Ancak Kurban Bayramı nedeniyle öğrenciler 19 ocak 2005 çarşamba günü saat 13.00’ten itibaren tatile başlayacak.

İkinci yarıyıl, 7 şubat 2005 pazartesi günü başlayacak ve 10 haziran 2005 tarihinde sona erecek.
NTV Televizyonu
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 11:18:50
Güncelleme :11 Eylül 2004 Cumartesi 14:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?