18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

14 otele 'fuhuş' cezası!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, "gizli fuhuş" yapıldığı iddiasıyla 14 otele 1’er ay kapatma cezası verildi.

Polis denetimlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 3 ve 4 yıldızlı 6 otelin de aralarında bulunduğu 14 otelde, "gizli fuhuş" yapıldığı belirlendi.

Kuşadası Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonunca, söz konusu otellere 1’er ay süreyle kapatma cezası verildi. Ceza, bugün itibariyle uygulanmaya başlandı.

Otel sahipleri, cezanın tam sezonun başladığı dönemde uygulanmasının yanlış olduğunu savunarak, gerek yurt içi gerekse yurt dışından rezervasyonların yapıldığını, tatil için gelen birçok turistin mağdur olacağını öne sürdü.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka dasöz konusu tesislerle ilgili, Bakanlıkça yapılan soruşturmanın yeni sonuçlandığını belirtti.

Bakanlık belgeli tesislerin yıldız haklarının geri alındığını, cezaların Bakanlığın ya da kurumlarının bir tasarrufu olmadığını belirten Aktakka, kararının, turizm sektörünü olumsuz etkileyeceği görüşüne ise hak verdiğini belirtti.

Aktakka, "Kış ayı boyunca açık tutulan otellerin, turizm sezonu başlarken kapatma cezası alması sektörü sıkıntıya düşürecektir. Ülkemizin tanıtımı açısından da uygun bir karar değildir. Sonuçta eğer ortada bir fuhuş varsa, bu en başından engellenebilir. Sezonun başında otel kapanmasının zararı yine ülkemize ve turizm merkezi ilçemize olmaktadır" dedi.

Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Gürhan Hurda da uygulamanın yasal olduğunu ancak zamanlama açısından manidar bulunabileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 20:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adali IP: 95.149.231.xxx Tarih : 8.04.2010 11:25:04

HAH HAH HAH, YA BU ISLERIN KUSADASINDA  DONDUGUNU  UZAYLILAR BILIYOR...... KENT ICINDEKI TURIZIMI SIFIRA DUSUREN ,VE DUSMESINE GOZ YUMANLAR IS YAPMAYAN HOTELLERIN ,BARLARIN TURIZIMDE PARA YAPMASINI BOYLE KARSILADIKLARINI. MALUM,KIM BILIR KENDILERI BILEN BU GIBI YERLER DE MUSTERI OLMUSLARDIR....